România pierde și în Muntenegru, ratează prezența la Campionatul European din 2022. Ultima apariție a naționalei masculine la EURO a fost în 1996

Lead.ro 2 mai 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Naționala de handbal masculin a României a pierdut în Muntenegru, 23-19, a ratat calificarea la Campionatul European pe care Ungaria și Slovacia îl vor organiza în ianuarie 2022.

România a terminat pe ultimul loc într-o grupă din care Suedia și Muntenegru vor merge la EURO, iar Kosovo s-a clasat pe locul 3, cu cele 3 puncte luate României.

După o campanie începută foarte solid și încheiată foarte slab, rămânem cu sentimentul că se putea mai mult. Și că punctele esențiale au fost pierdute în meciurile cu Kosovo.

La începutul anului, Rareș Fortuneanu spunea că „Ne dorim o strategie de a crește tinerii jucători, o strategie de a forma antrenorii; dacă reușim să facem acest lucru, vom culege roadele și atunci nu va mai fi niciun dubiu, naționala României va fi prezentă la toate turneele finale europene și mondiale. Ne trebuie răbdare, pentru că nici un rezultat nu apare peste noapte. Rezultatele de durată apar doar prin muncă asiduă, determinare și respectând o strategie bine pusă la punct”. 

Grupa de calificare la Campionatul European a evidențiat prea bine nevoia acestei strategii de creștere a jucătorilor, de formare a antrenorilor și, undeva pe parcurs, de revitalizare a handbalului masculin românesc. Din păcate, construcția pe termen mediu și lung nu va fi pornită pe avântul unei calificări la turneul final, ci pe regretul unei alte ratări: a 13-a ediție a Campionatului European fără România.

În 1996 (în Spania) a fost ultima apariție a Naționalei la EURO. Am terminat atunci pe poziția a noua, clasare care atunci ne-a lăsat indiferenți. 

 

Foto: Sorin Pana/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now