Selecționerul Adi Vasile anunță revenirea căpitanului Cristina Neagu: „Nivelul nostru o să crească având-o acum înapoi. Cu Cristina în lot ne gândim la JO 2024!”

Lead.ro 9 februarie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

Anul a început cu vești bune pentru antrenorul echipei naționale de handbal a României, Adi Vasile. După ce a fost reconfirmat în poziția de selecționer de câtre membrii Comisiei Tehnice a FRH, acesta a aflat că se va putea baza în 2022 pe Cristina Neagu, căpitanul echipei României.

Jucătoarea lui CSM București a făcut o pauză de un an de la echipa națională, dar la finalul acestei luni va răspunde convocării pentru „dubla” cu Danemarca.

„Sunt multe aspecte din jocul nostru care au fost plusuri după Campionatul Mondial, am făcut pașii corecți în absența Cristinei, nivelul nostru o să crească având-o acum înapoi. Este nevoie, în același timp, de lucrurile de bază: dorința de a te sacrifica jucând în tricoul României, plăcerea de a trăi responsabilitatea jocului în tricoul naționalei. Mă bucură reîntoarcerea Cristinei la echipa națională și de acum încolo trebuie să muncim să ne calificăm la JO de la Paris”, a spus Adi Vasile.

România are un început de an competițional complicat, cu meciuri din preliminariile CE 2022, iar primul adversar este Danemarca, formație pe care o întâlnim în dublă manșă, prima dată la Mioveni, la începutul lui martie.

© FOTO:/SPORT PICTURES

„Îmi plac provocările și adversarii puternici, nu există scurtături către vârful piramidei. Danemarca este foarte puternică, vine din spate și va fi o forță în următorii ani, au jucătoare cu experiență internațională și vârstă bună. Nu există motivație mai bună decât să-i bați pe cei mai buni”, explică selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

„Mă ambiționez să devin mai puternic!”

Adi Vasile le-a prezentat membrilor Comisiei Tehnice a FRH raportul de activitate pentru anul 2021, cu detalii mai ales pe jocurile de la CM din Spania, din decembrie 2021. După analiză, antrenorii au votat pentru menținerea în funcție a selecționerului, scorul scrutinului fiind 7-5.

„Nu am cum să mulțumesc pe toată lumea, handbalul este un sport greu și mulți vedem alte aspecte și avem alt interes apropo de modul în care jucăm handbal. Le mulțumesc colegilor care m-au sprijinit, cei care au fost de altă părere nu fac altceva decât să mă ambiționeze să doresc să fiu din ce în ce mai bun.”

Referitor la perioada petrecută la cârma Naționalei, Adi Vasile, antrenor și la CSM București, a precizat că preferă să vadă partea plină a paharului: „Trăiesc un vis și o responsabilitate foarte frumoasă, este cea mai mare mândrie să-ți reprezinți țara. Anul 2021 a fost cu multe provocări, prima parte cu turneu preolimpic și cu jocurile de calificare la CM, apoi partea a doua, în care au fost schimbări importante în echipă pentru pregătirea campaniei de Euro, dar și Campionatul Mondial. A fost un an în care am avut mereu dorința și credința că putem învinge pe oricine și în care ne-am luptat până la capăt în fiecare meci.”

**

În grupa de calificare pentru Campionatul European din 2022, România mai are de jucat, pe lângă cele două meciuri contra Danemarcei, în deplasarea cu Insulele Feroe și acasă cu Austria.

După primele două etape, echipa României are 3 puncte, unul mai puțin decât favorita Danemarca. Și două în plus față de Austria, cu care  a terminat la egalitate – egal obținut la ultima aruncare – meciul din octombrie 2021. Ca de obicei, primele două clasate se vor califica la turneul final – organizat în decembrie de Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru.

 

 

 © FOTO:/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Top Stories