Simona Halep: „Dacă vreau să am o șansă mare la acest trofeu trebuie să urc la fileu cât se poate de des”

Adrian Țoca 6 iulie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Ei bine, n-a durat mult. Întrebările despre titlu au început deja să apară la conferințele Simonei, strecurate printre cele despre surprizele numeroase din turneu și cele despre viața post-RG. Întrebată de eventualitatea câștigării Wimbledon, Simona Halep spune că ar fi un lucru imens pentru ea, dar că e încă departe. Ba chiar a mers mai departe de atât și a spus că pentru a câștiga e nevoie de un joc mai bun, mai ofensiv, dar că încearcă – în aceste prime meciuri – să se ajusteze din mers și să vină mai des în față.

Astăzi a venit chiar des la fileu, și a făcut-o cu succes: a câștigat 13 din 19 situații în care a fost în preajma fileului. Am întrebat-o cum a evoluat încrederea ei în ce privește urcările. Simona:

Am făcut acest pas în finală la Roland Garros și a mers foarte bine. Aici, Darren mi-a spus că dacă vreau să am o șansă mare la acest trofeu trebuie să urc la fileu cât se poate de des. Încerc să fac acest lucru, nu reușesc de fiecare dată, dar faptul că am început să schimb acest lucru în jocul meu înseamnă mult și îmi dă mai multă încredere.

N-a fost singura ajustare utilă pe iarbă pe care a făcut-o Simona în meciul cu Saisai Zheng. „Cred că a fost un meci bun, mi-a arătat că sunt capabilă să fac și alte lucruri decât să lovesc mingea, să merg la fileu, să dau slice, câteva voleuri foarte bune, cred că a fost un meci frumos și mă ajută cu siguranță pentru următoarele.

 

 

 

Simona despre…

… meciul de azi

„Am revenit de la 3-5 și am început să joc mult mai bine, să mă liniștesc un pic și să deschid terenul mai bine, n-am mai greșit, iar serviciul, din nou, a fost destul de bun azi. Nu a fost ușor, m-am simțit un pic presată să nu pierd setul, dar cred că nu m-am panicat, e cel mai bun lucru pe care l-am făcut. Am fost calmă, m-am concentrat la fiecare minge și am fost convinsă că am puterea să revin dacă stau concentrată. După ce am luat primul set m-am eliberat de orice presiune a meciului, am simțit că am prins ritmul jocului. Am crezut că pot să joc și mai bine, de la game la game. Am văzut că ea s-a dezechilibrat un pic, și mental și fizic, așa că am fost mult mai agresivă. Cred că și serviciul m-a ajutat mult, ca în primul tur. Am mers mult la fileu azi, iar după aceea, totul a mers mult mai bine.”

…iarbă

„Cu siguranță că nu e ușor să joci pe iarbă, mai ales că nu am avut meciuri oficiale înainte de a veni aici. Dar pas cu pas am început să simt jocul mai bine pe această suprafață – chiar dacă mă doare totul, că așa e pe iarbă, dar m-am obișnuit. Dar cum am mai zis, pe iarbă fiecare meci e foarte important, pentru că nu știi niciodată ce va fi.”

…dacă îi place iarba

„Pot să spun că nu-mi place? Îmi place. Mă bucur să joc aici, pentru că e foarte special, dar e foarte diferit decât pe zgură. Iar faptul că am jucat atât de bine pe zgură nu face simplă ajustarea aici. Dar merge tot mai bine de la o rundă la alta.

Dacă zgura e 10 din 10 pentru mine, atunci iarba e 8 din 10. Iar hardul e 9” 

…problemele jucătoarelor care câștigă prima dată un Slam atunci când îl joacă pe următorul

„Dacă ai emoții și probleme, asta o să se întâmple în primul tur. Iar eu am fost ok în primul tur. Și azi am fost bine. Doar jocul a fost un pic diferit, ea a jucat multe slice-uri și a fost dificil să îmi fac rost de ritm, mingea n-a sărit prea mult. Dar apoi am început să mă acomodez. Cât despre Slam, ce am câștigat va fi mereu acolo, dar e deja e în istorie. Acum e un turneu diferit, viața merge mai departe, iar eu încerc să dau tot ce am mai bun ori de câte ori intru pe teren. Iar când se va termina aici, o să mă bucur și de titlul câștigat acolo.”

 

Citește pe Treizecizero continuarea acestei corespondențe de la Londra

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now