Spectacol fără spectatori: FCSB bate la scor Craiova, își va juca rămânerea în cursa pentru titlu etapa viitoare, contra CFR-ului, la Cluj

Ciprian Rus 8 martie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Cu doar +3 în dreptul liderului de la finele sezonului regulat – motiv de infinite parlamentări pentru antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu – și cu toate echipele masate în doar 5 puncte, „play-off”-ul 2020 se anunța, pe bună dreptate, cel mai spectaculos de la introducerea noului sistem în Liga 1. Cu atât mai mult cu cât, spre deosebire de anii trecuți, marile contracandidate la titlu, care vorbesc cu subiect și predicat despre câștigarea campionatului, nu mai erau două, ca de obicei, ci trei: CFR, Craiova și FCSB.

Numai că, așa cum am văzut foarte clar în anii trecuți, primele dintre cele zece etape din „play-off” se pot dovedi decisive, 6-7 puncte dovedindu-se insurmontabile, mai ales dacă ai de-a face cu CFR-ul lui Dan Petrescu.

Astfel stând lucrurile, FCSB avea nevoie de maximum de puncte înainte de întâlnirea de la Cluj, cu CFR, din a treia etapă a „play-off”-ului. Calculele trupei lui Gigi Becali au fost încurcate, însă, de FC Botoșani, în prima etapă: egalul din Moldova îi forța de „roș-albaștri” la o victorie în fața Craiovei.

Puși în fața unei eliminări premature din lupta pentru titlu, jucătorii FCSB-ului s-au trezit taman la fix, după un început de 2020 oribil, și au dat o lecție de entuziasm și spontaneitate în fața unei trupe a Craiovei pe cât de obosită și lipsită de idei, pe atât de ghinionistă în anumite situații de joc.

Fără Mihăilă, accindentat la încălzire, și fără Ivan, lăsat pe bancă, Craiova a suferit mai mult decât FCSB, care l-a pierdut pe Olaru la primele faze ale meciului și l-a ținut tot meciul pe bancă pe Adrian Petre, om de bază la Naționala de tineret. Ezitările portarilor au decis prima repriză, terminată 1-1, după care, la 2-1 pentru FCSB (dublă Oaidă), Craiova a avut o șansă incredibilă prin foarte tânărul Bairam (17 ani), care a profitat de absența lui Mihăilă și a avut în vârful ghetei un 2-2 care ar fi putut schimba direcția meciului. Tânărul jucător al oltenilor a avut o bară dublă în aceeași fază, iar de acolo, dinaintea minutului 70, Craiova n-a mai existat pe teren decât pentru a repune mingea de la mijloc.

Cu Man și Coman în formă foarte bună, FCSB a mai înscris de două ori și și-a câștigat șansa de a-și decide soarta în cursa pentru titlu în etapa viitoare, la Cluj.

Până atunci, CFR Cluj are o deplasare la ultima clasată din „play-off”, Gaz Metan. Un meci deloc ușor, dar care, câștigat, i-ar duce pe campioni la 6 puncte față de ambele contracandidate, FCSB și Craiova.

*

Vă reamintim că Liga Profesionistă de Fotbal a decis jucarea tuturor meciurilor din Liga 1 fără spectatori, din pricina riscului răspândirii noului coronavirus, până cel mai devreme pe 31 martie. Un detaliu care va afecta din multe puncte de vedere Liga 1, inclusiv lupta la titlul, în care Craiova avea de partea sa cel mai energic public din țară.

*

FCSB – Craiova 4-1

Au marcat: Oaidă (’23, ’57), Tănase (’79), Man (’84) / Bărbuț (’45)

FCSB: A. Vlad – Crețu, I. Cristea, Planic, Panțîru – Oaidă, Ov. Popescu, Tănase – D. Olaru – Man, Coman
Rezerve: Niga, Miron, L. Filip, Moruțan, Momcilovic, Ad. Petre, I. Vînă

Antrenor: Bogdan Vintilă

Craiova: Pigliacelli – Martic, Bălașa, Cosic, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Bărbuț, L. Nițu, Baiaram
Rezerve: L. Popescu, Dielna, Vătăjelu, Qaka, A. Ivan, Koljic, Baiaram

Antrenor: Corneliu Papură

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Happening now