Thorir Hergeirsson, antrenorul Norvegiei: „România a meritat să câștige, cred că o să ajungă la Paris și o să joace pentru medalie”

Lead.ro 6 decembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Descumpănit de o înfrângere care scoate Norvegia din lupta pentru medalii – ar fi nevoie de câteva minuni succesive pentru ca Norvegia să mai prindă unul dintre primele două locuri ale unei grupe principale pe care o va începe fără niciun punct -, antrenorul Thorir Hergeirsson, sportiv, ca de obicei, a ținut să felicite „echipa Romaniei și pe Ambros, un bun prieten. Au jucat foarte bine, n-am avut nicio șansă, sunt la un nivel mai bun decât noi în momentul de față. Au meritat să câstige și cred c-o să ajungă la Paris și o să joace pentru medalie”, a declarat islandezul, care a umplut vitrina de titluri a Norvegiei în cei nouă ani de când o antrenează.

Hergeirsson a mai spus că echipa lui a încercat să revină în repriza a doua, „dar România a jucat foarte metodic și disciplinat. Am avut speranță, dar au fost prea puternice. Vom munci să revenim, putem juca mai bine.”

După ultima zi de handbal în Brest, cele trei echipe calificate mai departe din Grupa D vor traversa Franța până la Nancy.

Aici, în grupa principală de șase echipe (trei din Grupa C, trei din Grupa D), România și Olanda vor începe cu patru puncte. Cele două sunt mari favorite să prindă semifinalele de la Paris, după ce Norvegia a fost scoasă din calcule de această înfrângere severă.

Tot în grupa principală au ajuns Germania și Ungaria, cu câte două puncte, dar și Spania, rămasă fără puncte. Pentru prima dată după foarte mulți ani, Norvegia, care se califică fără niciun punct în Main Round, e ca și eliminată din calculele pentru semifinale.

Primul meci al României în Main Round e contra Olandei, pe 9 decembrie, ora 19.00.

Foto: EHF EURO © Nebojsa Tejic / kolektiff

Happening now