U-BT Cluj-Napoca învinge o altă echipă puternică din Spania, în cel mai important rezultat al sezonului

Lead.ro 8 decembrie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

U-BT Cluj-Napoca a obținut una dintre cele mai importante victorii din istoria sa și a baschetului românesc la nivel de cluburi. Campioana României a învins, în runda a 7-a a EuroCup, formația spaniolă Joventut Badalona, 98-82.

Joventut este una dintre formațiile de tradiție din campionatul spaniol, cel mai puternic din Europa (și, probabil, al doilea din lume după NBA), cu mai multe performanțe importante de-a lungul istoriei sale de aproape 90 de ani. Dar Joventut nu e relevantă doar istoric, ci și în prezent; e considerată una dintre favoritele la câștigarea EuroCup, iar, recent, a învins-o pe titrata Barcelona în campionatul intern.

Astea au contat mai puțin miercuri seara, la Cluj, în BT Arena, unde, începând cu sfertul al doilea, a existat o singură echipă. Într-o atmosferă superbă, Clujul și-a trecut în cont o altă victorie definitorie pentru proiectul sportiv derulat la U. Sigur e cea definitorie, cea mai importantă din acest sezon, unul cu mai multe obstacole. Succesul acesta o să facă bine însă pentru încrederea unei echipe care a răspuns impecabil după ce suferise, săptămâna trecută, cel mai greu eșec al anului, în deplasarea de la Bursaspor.

Karel Guzman (19 puncte) și Leo Meindl (21) au setat tonul în ofensivă, iar redescoperitul Victor Sanders (14 puncte | foto) – în sfârșit cu o evoluție-descătușare, după un început de sezon foarte greu pentru el – a fost cel care a oferit o neașteptată sursă de energie în sfertul al doilea. De la cele cinci puncte ale lui legate s-a pornit revenirea și, mai apoi, desprinderea Clujului, care s-a desprins la 15 puncte în sfertul al treilea și n-a mai putut fi prinsă de iberici, în ciuda eforturilor lor de pe finale.

Richard, Gordic și Stipanovic au fost și ei în double digits pentru U, într-un alt efort ofensiv balansat pentru ardeleni, care au avut un procentaj de 50 la sută la aruncările de 3 puncte, un total de 37 de recuperări (vs 30) și cu 11 assist-uri mai multe decât ibericii (22-11).

“Nu-s surprins. Am făcut un meci bun și sunt tare fericit că am înscris 98 de puncte unei echipe care a primit până acum 73 de puncte pe meci. O evoluție ofensivă incredibilă din partea noastră. Sunt fericit și recunoscător pentru cum am jucat. Îi felicit pe băieții noștri pentru că au avut o energie bună, pentru că și-au dorit să-și ia victoria, n-au avut un moment în care să renunțe. Am jucat cu dârzenie, am câștigat recuperările, pasele decisive, am circulat bine mingea. Suntem mândri, dar trebuie să mergem mai departe și să avem grijă de următoarele meciuri” – Mihai Silvășan, antrenorul lui U

E al doilea an la rând când U bate o echipă importantă din Spania (Unicaja Malaga, anul trecut). Clujul are acum un bilanț de 3-4 într-o foarte echilibrată Grupă A din EuroCup și stă în locurile calificante. Joventut are acum 4-3.

Clujenii o vor întâlni miercurea viitoare, în deplasare, pe Prometey, echipă pe care au învins-o anul trecut în Champions League.

Foto: Profimedia Images

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATLT (@atlt.ro)

Abonează-te la newsletter
Top Stories