Victorie simplă în Liga Campionilor: CSM București câștigă cu tânăra echipă a lui Buducnost, leagă a treia victorie consecutivă în Grupa A

Lead.ro 24 octombrie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

CSM București își face treaba, obține un succes previzibil – dar și obligatoriu – cu Buducnost, leagă a treia victorie la rând în Liga Campionilor (prima de la București) și urcă două poziții în clasamentul Grupei A. La capătul acestui 30-22 simplu, nu neapărat impresionant, campioana României face 6 puncte, trece peste Brest și Borussia Dortmund și ajunge pe locul 4 într-o grupă condusă de Rostov și Ferencvaros, ambele cu câte 8 puncte.

Cristina Neagu, cu 6 goluri, a fost cea mai bună marcatoare a CSM-ului. Dindiligan, Omoregie și Lazovic, toate cu câte 4 goluri, au jucat și astăzi bine.

Buducnost a venit la București cu echipă foarte tânără, a cărei medie de vârstă a fost puțin mai mare de 21 de ani, echipă pe care legendara Bojana Popović, antrenoare și la echipa națională a Muntenegrului, încearcă să o formeze mai degrabă pentru următoarele sezoane europene. Echipa din Podgorica pierduse deja – și încă foarte clar – primele patru meciuri din Liga Campionilor, așa că înfrângerea de la București nu e o surpriză. Mai ales că Buducnost, echipă cu care Cristina Neagu a câștigat Liga Campionilor în 2015, are șanse foarte mici să prindă optimile de finală.

Dincolo, CSM București e sigură că va prinde meciurile eliminatorii, iar obiectivul campioanelor României e calificarea în turneul Final-4 din luna mai. Pentru asta, Adi Vasile și jucătoarele lui au nevoie de clasarea pe un loc cât mai bun în Grupa A.

Conectate la miza unui joc pe care nu aveau voie să-l piardă, Cristina Neagu și colegele ei s-au desprins încă din start la 6-1 și apoi 10-3, iar singurul moment tensionat pentru CSM a venit undeva după jumătatea primei reprize, când Buducnost a marcat cinci goluri consecutive, a strâns la 10-8 și l-a forțat pe Adrian Vasile să ceară primul său time-out. În rest, româncele au controlat bine meciul, chiar dacă jocul n-a fost impresionant. Poate nici n-a fost nevoie să fie.

CSM a intrat la vestiare cu un avans liniștitor, 14-10, și a continuat să se distanțeze din minutul 35 încolo, profitând și de lipsa de experiență a tinerelor advesare din Muntenegru. Când CSM s-a dus la +6, 19-13, Adi Vasile a putut să ofere câteva minute prețioase propriilor handbaliste tinere: Gogârlă (3 goluri), Ailincăi, Fînaru sau Vâlcan, care a marcat și ea azi, au nevoie de jocurile acestea pentru a-și continua creșterea.

În ce le privește, minutele vor fi probabil mai puține săptămâna viitoare, pe 30 octombrie, când la București va ajunge Brest.

Până atunci, CSM va încerca să pună lucrurile în ordine în campionatul românesc, unde, după egalul (22-22) de la Buzău, a pierdut primul loc. În România conduce acum Rapid, cu 15 puncte, urmată de CSM, Gloria Buzău și SCM Râmnicu Vâlcea, toate cu câte 13 puncte – 0 dovadă că actuala ediție a campionatului intern e foarte echilibrată.

 

Happening now