LEAD
Handbal masculin

Al doilea trofeu european pentru handbalul românesc: Potaissa Turda a câştigat Cupa Challenge la handbal masculin! 

© FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
20 mai 2018
Lead.ro
0 comentarii

După frumoasele performanțe ale handbalului feminin, unde SCM Craiova a câștigat – și încă entuziasmant – Cupa EHF, iar CSM București a luat bronzul în Champions League, Potaissa Turda a obținut Cupa Challenge și a închis perfect un sezon grozav pentru handbalul românesc!

*

La un an distanță de finala pierdută cu Sporting Lisabona, Turda a câştigat acum fără emoții – într-o dublă mansă cu AEK Atena – Cupa Challenge. Succesul clar din meciul tur, 33-22, n-a putut fi întors în Grecia, unde ardenelii au pierdut la limită, 26-27. Și nici n-ar fi pierdut, dacă nu s-ar fi relaxat pe final, când gustul victoriei a depășit miza întâlnirii.

AEK Atena a organizat finala cu Turda într-o arenă olimpică de aproape 20.000 de locuri, pe care suporterii eleni au umplut-o doar pe jumătate, dovadă că handbalul încă nu se bucură de popularitatea altor sporturi în Grecia.

Chiar și așa, AEK a încercat să pună presiune din start, dar elanul curajoasei echipe adverse s-a stins sub jocul solid făcut de Cîntec, Asoltanei, Stamate și ai lor. Când Turda a preluat pentru prima dată conducerea, la 4-3, destinația Cupei Challenge – a treia competiție europeană ca importanță – era deja cunoscută. Nimic nu se putea întâmpla, nimeni nu o putea încurca pe Turda în drumul ei spre trofeu.

Iar lucrul ăsta a fost limpede din start, când Potaissa a reușit să arate imediat că meciul tur nu a fost o întâmplare. Mai bună pe toate posturile, Turda s-a distanțat până la 18-11 după primele 30 de minute, iar de acolo motoarele au fost oprite.

Cu toate eforturile grecilor, care au câștigat chiar în ultima secundă, Cupa Challenge a ajuns în România, care a luat Germaniei primul loc în clasamentul pe naţiuni al acestei competiții (ajunsă la a 25-a ediție): handbalul românesc are acum şase trofee și alte două finale în Cupa Challenge!

Articol în curs de actualizare

Comentează articolul
Cupa Mondială

Echipa de vis a Belgiei ne arată de ce e printre favorite la Cupa Mondială

Foto: Nina Zotina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Danny Coposescu

De cel puțin patru ani, toată lumea știe pe cine să aleagă când vine vorba de categoria „dark horse‟ la un turneu internațional. Asta sună a oximoron, dar generația de aur a Belgiei e oricum mult prea talentată ca să fie o campioană mondială neașteptată. Și totuși, așa cum îți poate spune și Didier Deschamps, […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Suedia revine la Cupa Mondială cu un succes împotriva Coreei de Sud. Și mulțumește pentru asta sistemului VAR

Foto: Alexander Vilf / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Danny Coposescu

După 12 ani de urmărit turnee finale din fața televizorului, e de înțeles că suedezii vor să trăiască din plin experiența asta. Nerăbdarea entuziasmată l-a copleșit pe asistentul Lars  Jacobsson: „Am făcut o călătorie lungă cu mașina până în munți, unde am găsit o casă numai bună pentru a observa antrenamentul echipei sud-coreene.‟ Însă curiozitatea […]

Citeşte articolul
CUPA MONDIALA

Cupa Mondială Recap: Ce a fost și ce-o să vină. Au început echipele mari să se plictisească să câștige?

Evgenya Novozhenina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
18 iunie 2018
Codruț Baciu

Nici n-am văzut-o venind! Despre ziua de ieri e vorba. Meciurile din grupele E și F ne-au amintit încă o dată că fotbalul s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Practic, singura constantă rămasă este absența României de la Campionatele Mondiale. Germania – Mexic: 0-1 ”Gemany totally deserved the defeat”, a spus Jose Mourinho după […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Ziua surprizelor la Cupa Mondială: scânteia Braziliei se stinge repede contra Elveției. Hărnicia mai adună un punct

Evgenya Novozhenina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
17 iunie 2018
Danny Coposescu

Porecla „îmblânzitorul de șerpi‟ îți spune tot ce trebuie să știi despre imaginea mistică pe care o are selecționerul Tite la el acasă. Aproape un deceniu de presiune populară a dat roade acum doi ani, iar de atunci Brazilia e pe o pantă ascendentă, la capătul căreia mulți văd finala de luna viitoare. „Câteodată, e […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design