Simona Halep, onorată pentru cel mai bun an al carierei: primește titlul de Jucătoarea Anului

Treizecizero.ro 19 octombrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Numărul 1 mondial în circuitul feminin, Simona Halep, a fost desemnată Jucătoarea Anului 2018 de către WTA, într-o ceremonie desfășurată în Singapore.

Simona este astfel onorată pentru rezultatele ei excelente din acest sezon. În 2018, Simona Halep a câștigat un titlu de Grand Slam la Roland Garros, a jucat o altă finală de Slam la Australian Open și a deținut locul 1 pe toată durata sezonului (cu excepția a patru săptămâni). Simona va primi săptămâna următoare și trofeul pentru locul 1 la final de sezon, pe care îl obține pentru al doilea sezon consecutiv.

Simona a reușit trei titluri anul acesta, impunându-se la Roland Garros, Montreal și Shenzhen, ajungând în finală la Australian Open, Roma și Cincinnati. Cu șase finale jucate anul acesta, ea conduce plutonul WTA și din acest punct de vedere. Acestor rezultate li se mai adaugă semifinalele de la Doha și Indian Wells, plus sferturile de la Stuttgart și Madrid.

Bilanțul ei final în 2018 este de 46 de victorii și 11 înfrângeri, iar toate aceste performanțe au asigurat-o de calificarea la Singapore încă din vară, pentru al cincilea an la rând. Simona este singura jucătoare care s-a calificat la toate cele cinci ediții ale Turneului Campioanelor din Singapore.

Ea urmează să primească trofeul pentru numărul 1 la final de an într-o ceremonie care va fi organizată în Singapore, în timpul turneului.

Cumpără „Simona. Povestea Primului Slam” – o publicație marca 30-0, ca să citești și să păstrezi pentru totdeauna povestea și amintirile titlului câștigat de Simona Halep la Roland Garros.

La finalul anului, Simona va atinge 61 de săptămâni pe locul 1, ceea ce o va plasa pe locul 4 între jucătoarele active și o va urca pe locul 10 în clasamentul all-time al săptămânilor petrecute pe locul 1.

Simona va intra astfel și într-un grup restrâns al jucătoarelor cu cel puțin două sezoane încheiate pe primul loc. Sunt 25 de jucătoare care au ajuns vreodată pe această poziție, dar doar 13 dintre ele au încheiat un sezon ca number 1 și doar 10 au repetat această performanță în ani diferiți.

Momentele de vârf pentru Simona în 2018 au fost numeroase: Australia, Canada, Cincinnati. Nimeni nu poate uita traseul fantastic al Simonei de la Australian Open, unde, deși accidentată, a câștigat meciuri dramatice cu Lauren Davis și Angelique Kerber, salvând multiple mingi de meci în drumul spre a treia finală de Grand Slam a carierei. După un alt meci epic, în care a condus în decisiv, Simona s-a înclinat, 7-6, 3-6, 6-4, învinsă de Caroline Wozniacki.

Însă punctul culminant al Simonei a fost la Roland Garros, unde a reușit un parcurs superb și a câștigat finala cu Sloane Stephens după pierderea primului set. După pierderea a trei finale de Grand Slam și o presiune crescândă pe ea, Simona reușea astfel să-și valideze locul în elita tenisului.

Citește mai multe detalii despre premiul câștigat de Simona pe Treizecizero.ro.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories