Barcelona închide campionatul după derbiul cu Atletico, se poate concentra de acum doar pe marea ei obsesie, Liga Campionilor

Ciprian Rus 6 aprilie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

„Totul pentru Liga Campionilor!”.

Promisiunea făcută superterilor de Leo Messi cu prilejul trofeului „Gamper”, tradiționalul meci de pe „Camp Nou” de dinaintea de începerii campionatului, și-a găsit acolada închisă sâmbătă seara, la Barcelona, cu ocazia derbiului cu Atletico Madrid. Egalul spectaculos scos de FC Barcelona etapa trecută, la Villareal, un 4-4 salvat cu două goluri în prelungiri, a dus la 8 puncte distanța dintre primele două clasate. Echipa lui Simeone nu avea decât varianta victoriei în deplasare, trupei lui Valverde îi convenea de minune și un scor egal.

Eliminarea rapidă a lui Diego Costa părea să-i scurteze Barcei drumul spre victorie, numai că jucătorii lui „Cholo” se apără la fel de bine și fără un atacant în plus. Cu un Oblak în zi mare, și norocos de deasupra, la bara lui Alba, Atletico a ținut bine piept gazdelor, având chiar avantajul posesiei după jumătate de oră de joc.

Precaut cum îl știm, Ernesto Valverde a reușit să își țină în frâu echipa, mizând pe varianta egalului, în timp ce, disperat după puncte, Diego Simeone a aruncat pe teren toți oamenii de atac pe care îi avea. O dată, de două ori, maxim, a tremurat Barcelona în fața lui Atletico, după care a dat lovitura, chiar pe final, prin Luis Suarez, un șut viclean, perfect plasat, cu bara, de la marginea careului, la care nici Oblak nu a mai putut face nimic. La faza imediat următoare, Leo Messi a dat lovitura decisivă: cu șapte etape rămase de disputat Barcelona are 11 puncte în fața „alb-roșilor” și nimic nu se mai poate întâmpla.

Cu titlul în buzunar și cu finala Cupei Regelui acontată, FC Barcelona se poate concentra acum pentru meciurile dure din Champions League. Valverde are de acum libertatea să își odihnească jucătorii după voie, așa că promisiunea lui Leo Messi dinaintea trofeului „Joan Gamper” pare mai realistă ca oricând.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories