Boxerul Cosmin Gîrleanu s-a calificat la Jocurile Olimpice, dar turneul preolimpic de box de la Londra a fost întrerupt luni seară

Lead.ro 16 martie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Turneul de box de calificare de la Londra a fost întrerupt luni seară din cauza epidemiei de coronavirus, care a oprit deja aproape toate competițiile sportive. Tot luni seară, cu puțin timp înainte de luarea deciziei, Cosmin Gîrleanu reușise să obțină calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după un meci câștigat în trei reprize, la categoria de 52 de kilograme.

E primul pugilist din România care și-a asigurat biletele pentru Jocurile Olimpice, după ce Cristina Cosma, Robert Jitaru şi Daniel Burciu fuseseră învinşi în primul tur.

Andrei Arădoaie, un alt sportiv care visa la calificare, nu va mai apuca să concureze în meciul programat inițial pentru marți. Organizatorii au decis oprirea concursului din motive de securitate privind virusul SARS-CoV-2, așa că Andrei se va întoarce acasă, împreună cu restul sportivilor.

La revenirea în țară, toată delegația României va intra direct în izolare pentru următoarele 14 zile.

„Îngrijorarea este foarte mare, nu numai în România, ci și la nivel european și la nivel mondial cu acest nenorocit de coronavirus care a bulversat practic societatea omenească”, spunea Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box, care a vizitat loturile feminine și masculine de la Izvorani cu o zi înainte de plecarea spre Londra de pe 11 martie.

În mod normal, după competiția de la Londra ar fi urmat, în luna mai, un alt turneu preolimpic. Concursul este programat să aibă loc la Paris, însă având în vedere situația la nivel mondial, nu se știe exact dacă programul va fi sau nu respectat.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories