21 de jucătoare pentru Campionatul European de handbal: iată cum arată echipa națională a României

Lead.ro 16 noiembrie 2020

Cu mai puțin de trei săptămâni înaintea startului Campionatului European de handbal feminin (3-20 decembrie), antrenorii Bogdan Burcea și Robert Licu au ales lotul cu care Naționala României va merge la EURO – competiție rămasă fără una dintre țările organizatoare, după ce Federația din Norvegia și-a anunțat retragerea.

Astfel, în așteptarea veștii că Danemarca va accepta să organizeze întregul turneu, primim acum lotul de 21 de jucătoare cu care Bogdan Burcea și Robert Licu au ales să atace competiția.

*

Portărițe: Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska (Podravka) și Ana-Maria Măzăreanu (Gloria Bistrița)

Extreme stânga: Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița) și Alexandra Dindiligan (HC Zalău)

Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Alexandra Severin (HC Zalău) și Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare)

Coordonatoare: Cristina Laslo (Minaur), Eliza Buceschi (Rapid), Ana-Maria Țicu (SCM Craiova), Andreea Popa (Minaur) și Andreea Rotaru (Gloria Buzău)

Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina) și Raluca Băcăoanu (Gloria Bistrița)

Interi dreapta: Ana-Maria Savu (SCM Craiova) și Laura Popa (Rapid București)

Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM București) și Sonia Seraficeanu (Minaur)

*

Echipa se reunește la București duminică, pe 22 noiembrie, după ultimele meciuri europene ale echipelor românești.

În Danemarca, Naționala României a reușit să câștige ultimele ei doupă medalii: bronz mondial în 2015, bronz european în 2010. Așa că într-un interviu pentru EFH, Cristina Neagu și-a amintit turneul final din 2015, dar și accidentarea din 2018, și a vorbit despre așteptările dinaintea turneului care urmează să înceapă pe 3 decembrie:

„Situația de acum e dificilă. Nu știm ce jucătoare vor merge, dacă vor fi sănătoase. Cred că e nevoie și de puțin noroc, să fim sănătoase și să vedem ce nivel putem atinge în timpul turneului și să mergem cât de departe putem. Niciodată nu mă gândesc să fim la mijlocul clasamentului sau la final, mereu îmi doresc să fim cât mai sus. Pentru mine locul 2 sau 3 sau 15 nu există. Vreau să fiu pe locul 1, dar sunt și realistă. Pentru că situația e cum e, am schimbat multe jucătoare, dar sper ca cele care vin să înțeleagă cât de importantă e echipa națională, că trebuie să dai poate 200% pentru a fi bun pentru echipa națională, față de ce dai la club. Sper să avem un turneu bun, e important ca echipa să-și cunoască nivelul și șansele pe care le avem pentru turneul preolimpic din martie.”

Uite cum arată grupele Europeanului

Meciurile României din grupa preliminară ar fi trebuit să aibă loc Trondheim (Norvegia), și e posibil să fie mutate acum la Kolding, în Danemarca.

În Main Round se vor califica primele trei echipe din fiecare grupă, iar cele două grupe principale vor fi jucate – dacă lucrurile nu se schimbă – la Herning (Danemarca).

**

România s-a calificat la EURO după ce ultimele meciuri de calificare din acest an au fost suspendate din cauza Pandemiei. Astfel, calificarea a fost obținută baza locului 4 obținut la Europeanul din Franța din decembrie 2018.

Echipa a trecut prin momente dificile de la acel loc 4, marcate de accidentarea Cristinei Neagu, de schimbările de pe banca tehnică și mai ales de suspendarea jucătoarelor Coronei Brașov pentru un tratament intravenos cu laser de joasă frecvență, o metodă interzisă de regulamentul Agenției Mondiale Anti-doping (WADA).

Europeanul din acest an poate fi o șansă de izbăvire pentru România, scrie specialistul EHF Chris O’Reilly, după dificultățile avute la Mondialul din Japonia din decembrie 2019, unde România s-a clasat pe locul 12.

 

Foto: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.