A șaptea medalie! Andreea Dragoman duce Europa pe podiumul olimpic la tenis de masă, canotajul confirmă încă o dată un an fabulos

Ciprian Rus 11 octombrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

După ce sporturile „de forță”, judo-ul și halterele, ne-au oferit, dincolo de frumoase surprize, două medalii de aur la Jocurile Olimpice de Tineret, canotajul și tenisul de masă pun și ele umărul la palmaresul solid al României la Buenos Aires, confirmând ceea ce știam deja: avem tineri de mare perspectivă la cele două discipline.

Două echipaje a trimis canotajul românesc la JOT, și ambele au cucerit medalii! Ne așteptam la asta, după un an fantastic al acestei discipline, care e marea noastră speranță la medalii și la Olimpiada „mare”, din 2020, de la Tokyo. După ce echipajul masculin de doi rame, format din Alexandru Laurentiu Danciu și Florin Arteni Fîntinariu a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului, în finala feminină de doi rame, Alina Maria Balețchi și Tabita Maftei s-au clasat pe locul 3.

După argint și bronz la canotaj, a venit rândul tenisului de masă să ne facă o mare bucurie. Învinsă în semifinale de mare favorită a competiției, japoneza Miu Hirano, Andreea Dragoman și-a dovedit caracterul de mare campioană și s-a impus categoric în finala mică în fața indiencei Archana Girish Kamath. Victoria Andreei înseamnă prima medalie la tenis de masă pentru Europa în istoria Jocurilor Olimpice de Tineret!

La băieți, Cristian Pletea a terminat pe un foarte bun loc 5, învins în sferturile de finală de favoritul numărul 1, japonezul Tomokazu Harimoto.

România are un palmares fantastic la JOT: șapte medalii, dintre care două de aur, două de argint și trei de bronz.

Happening now