Aceasta e atitudinea! Naționala de tineret revine fantastic pe final, face un egal uriaș cu Belgia și ne dă speranțe mari pentru Euro 2019

Ciprian Rus 15 noiembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Nu se putea un amical mai bun! La Cluj-Napoca, în Gruia, pe stadionul pe care naționala de tineret a câștigat „decisivul” cu Țara Galilor pentru calificarea la Euro 2019, dezinvolta echipă U21 a României a întâlnit o formație încă mai tupeistă și mai sigură pe ea, Belgia U21.

Fără patru titulari din finalul campaniei de calificare, dintre care trei senatori de drept (axul de bază Pașcanu – Hagi Jr – Pușcaș), și fără alți cinci jucători eligibili, selecționați de Cosmin Contra la echipa mare, România lui Mirel Rădoi a impresionat (din nou!) prin siguranța și curajul cu care a abordat meciul. În fața unor jucători cu CV superior, „tricolorii” au făcut o primă parte bună, riguroasă, cu contra-presing nervos, apărare imediată fantastică și cu multe detalii spectaculoase pe faza de atac.

La primul său meci pentru U21, după două meciuri la echipa mare, Denis Drăguș a luat tricoul cu numărul 10 și a încercat să fie factotum, ca Gică Hagi în zilele lui bune. I-au reușit multe, dar a și încurcat trupa lui Rădoi prin ambiția sa. A reușit să marcheze în cele din urmă, în minutul 45, după un penalti scos de Dragomir, la 10 minute după ce belgienii deschiseseră scorul, cu un șut uluitor al lui Coos.

Belgienii au ieșit mai bine de la cabine, au marcat imediat un gol, prin Leya Iseka, fratele lui Batshuayi, după care au făcut 3-1, la prima fază după ce Rădoi schimbase mai mulți jucători. La 1-3, Rădoi a continuat să introducă jucători noi, iar România a pierdut momentele de control pe care le avusese în prima parte.

Pe contre însă, România a avut patru ocazii mari de gol, dintre care două duble șanse uriașe, prin Coman și Olaru, de fiecare dată. Până la urmă, Darius Olaru, jucător chemat in extremis la națională, după accidentarea unui alt jucător, a dat golul meciului, tot după o combinație cu Coman, intrat și el perfect în meci. Iar dacă echipa U19 a luat ieri gol la ultima fază a meciului, tinerii lui Rădoi infirmă din nou blestemul și egalează la 3 prin Ciobanu, în minutul 90+3.

Un meci cu multe semnale de atenționare, dar cu încă și mai multe puncte pozitive. Nu mai departe faptul că toate cele trei goluri au fost marcate de oameni aflați în afara ariei de selecție din ultimele meciuri, iar primul gol a fost scos de Dragomir, abia promovat de la U19 la U21.

Scorul și revenirea sunt doar un premiu binemeritat pentru selecționerul Rădoi, care și-a dorit acest meci întâi de toate ca un test pentru garda a doua. Ce poate garda întâi, selecționată de Contra, știm deja. Ce am învățat azi e că sunt încă pe atâția tineri care merită și ei șansa lor. Dragomir, Drăguș, Olaru și Ciobanu, dar nu numai ei, promit foarte multe. Nouă nu ne rămâne decât să-i urmărim la „40 pentru 2020” și să credem în ei în continuare.

România U21 – Belgia U21 3-3

Au marcat: Drăguș ’45+2, Olaru ’90, Ciobanu ’90+2 / Cools ’35, Leya ’56, Mbenza ’58

România U21: I. Radu – Boboc, Rus, Ghiță, Fl. Ștefan – Moruțan, Nedelcu, Dragomir – Man, Petre, Drăguș.

Rezerve: 12. Căbuz – 3. A.Radu, 4. Olaru, 6. R. Grigore, 7. Coman, 14. Ciobotariu, 17. M. Dobre, 19. Moldoveanu, 20. Ciobanu

Antrenor: Mirel Rădoi

Belgia U21: 1.Teunckens – 2.Cools, 3.Vanheusden, 4. Faes – 6. Heynen, 19. Vanlerberghe, 17. Bastien – 11. Lukebakio, 10. Schrijvers, 7. Mbenza

Rezerve: 12. Dewolf – 2.Wouters, 8. De Sart, 9. Leya Iseka, 14. Schryvers, 15. Bushiri, 16. Mangala, 18. Amuzu, 20. Bossaerts, 21. Omeonga, 22. Saelemaekers

Selecționer: Iohan Walem

 

Foto: Frf

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories