Adi Vasile, înainte de primul meci al anului cu CSM București în Liga Campionilor: „Cred în ce pot eu să fac, în ce pot fetele și în felul în care ne facem noi destinul”

Lead.ro 5 ianuarie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

CSM București începe anul 2021 în forță, cu patru meciuri în Liga Campionilor și două în Liga Florilor, pe parcursul a trei săptămâni: în Champions League, CSM va începe cu Ferencvaros (în deplasare, pe 9 ianuarie), apoi acasă cu Vipers, în Rusia cu Rostov și din nou la București cu Bietigheim; în Liga Florilor, CSM are de jucat cu Baia Mare și cu Bistrița.

Jucătoarele antrenate de Adrian Vasile nu au avut prea mult timp de relaxare cu ocazia Sărbătorilor și după Europeanul din Danemarca.

„Ianuarie este o lună foarte importantă, în care se pot decide anumite lucruri pentru perioada următoare. Începutul din Liga Campionilor vine atât de devreme, este complicat să prindă echipele în formă”, spune Adi Vasile, care mai are și probleme de lot: Dragana Cvijic, Alexandrina Barbosa, Bianca Bazaliu și Denisa Vâlcan sunt accidentate.

„Pe lângă accidentările serioase, mai sunt mici probleme la unele dintre fete, dar sperăm să rezolvăm totul. Din păcate, staff-ul nostru medical a început 2021 în forță”, a adăugat Adi Vasile.

„Începem tare 2021, ne așteaptă un meci foarte greu în Ungaria (cu FTC), mergem acolo să ne batem și să fie bine. Suntem într-o situație nu tocmai plăcută, pentru că avem accidentări și nu suntem complete pe toate posturile, dar ne dorim să compensăm absențele”, spune și Crina Pintea, cea care a lipsit de la Campionatul European.

Pentru Crina, decembrie nu a fost tocmai luna pe care o aștepta. Chiar înainte de plecarea la Campionatul European, handbalista a primit un rezultat pozitiv la testul pentru Coronavirus și a fost nevoită să vadă turneul final din fața televizorului. Deși i-a fost greu din punct de vedere psihic în acea perioadă, Pintea spune că va reveni pe teren în meciurile oficiale și mai puternică după suferința din finalul lui 2021: „Decembrie a fost o lună dificilă pentru mine, sunt însă foarte motivată, cred în mine, cred în echipă, nu ne gândim cum va fi toată luna cap-coadă, ne gândim la fiecare meci în parte. Mi-a lipsit mult handbalul, îmi doresc mult ca după această lună să-mi acord timp, revenirea nu este atât de simplă. Dorința este foarte mare, dar nu știi niciodată cum răspunde corpul. Am spus în acel moment că voi reveni pe teren mai puternică și psihic, și fizic”.

CSM are un bilanț pozitiv în confruntările cu Ferencvaros. În primul meci al sezonului, disputat la București, jucătoarele lui Adi Vasile au câștigat destul de clar: 25-19. Înaintea meciului de la Budapesta din 9 ianuarie, CSM este pe locul doi în grupă, cu 11 puncte, două mai puține decât liderul Rostov, care are și un meci în mână. FTC este pe poziția a patra, cu opt puncte, la egalitate cu Metz, care a jucat doar șase meciuri.

„Ne dorim ca la meciul cu FTC să ne prezentăm bine și să câștigăm. Nu mă interesează statistica, am văzut atât de multe statistici care s-au răsturnat și nu mai cred în ele. Cred în ce pot eu să fac, în ce pot fetele și în felul în care ne facem noi destinul. FTC va juca cu altă echipă față de meciul de la București, atunci aveau multe jucătoare cu Covid, noi suntem acum cei cu multe accidentări și avem de suferit. Au o echipă sudată în mulți ani, un sistem clar, o identitate aparte, îi cunoaștem bine, știm ce avem de făcut, contează să fim conectați sută la sută din primul până la ultimul minut, pentru că vom avea un meci greu”, e convins Adi Vasile.

***

Nici SCM Râmnicu Vâlcea, cealaltă echipă românească din Liga Campionilor, nu are un program mai simplu în Europa: SCM va începe acasă cu Gyor, pe 10 ianuarie, cu două zile înaintea meciului de campionat cu Gloria Buzău – locul patru în Liga Florilor, la egalitate cu SCM: 15 puncte din primele șase meciuri.

SCM, care a pierdut primele cinci meciuri din actuala ediție a Ligii Campionilor, va mai juca în prima lună a lui 2021 la Podravka (pe 17 ianuarie) și acasă cu CSKA Moscova (24 ianuarie).

Echipa antrenată de Florentin Pera caută să câștige primele puncte într-o Grupă B în care, după cinci înfrângeri la rând, singura țintă realistă, dar și respectabilă – mai ales după problemele de sănătate ale echipei – rămâne clasarea pe locurile 5 sau 6, care duc și ele în optimile de finală. Până acum, SCM n-a jucat nici nu Podravka, nici cu Borussia Dortmund.

În noul format competițional, cu două grupe de opt echipe, Râmnicu Vâlcea trebuie să se claseze între primele șase echipe – cu cât mai sus, cu atât mai bine pentru eventualul duel din optimile competiției, în primăvara viitoare. Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală, locurile 3-6 joacă în optimile de finală.

 

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories