Adrian Vasile, despre meciul cu Muntenegru: „Ele au ca primă caracteristică energia și spiritul de luptă. Însă există modalități de a le scoate din zona de confort”

Lead.ro 20 martie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Ajuns la secțiunea în limba română a conferinței de presă încă afectat de înfrângerea grea cu Norvegia, Adrian Vasile a început cu lucrurile pozitive pe care le-a remarcat la echipa lui:

„În primul rând, am jucat împotriva campioanei europene. În al doilea rând, timp de 60 de minute am încercat, cu toate puterile, să fim în joc. Au fost și momente bune, dar și momente în care suferi, pentru că există foarte multă valoare de partea adversarelor. Însă din punct de vedere al dorinței, al spiritului de luptă, cred că am făcut niște pași mari, sunt foarte mulțumit de meciul de azi. Pentru mine, lucrurile pe care fetele le-au arătat sunt un mare plus. Sigur, am un gust amar, pentru că diferența asta de cinci goluri face ca meciul de mâine să fie pe viață și pe moarte, dar cred că așa ar fi fost oricum – știam că va trebui să dăm totul în aceste două meciuri.”

Întrebat despre faptul că pe inter dreapta n-au intrat deloc Anca Plocoșer sau Laura Popa, Adi Vasile și-a motivat opțiunea pentru Gabi Perianu spunând că are mare încredere în ea, dar și că Norvegia nu îți lasă timp să faci două schimbări între faza ofensivă și faza defensivă.

Despre starea de nervozitate și dezamăgire pe care Cristina Neagu a arătat-o pe finalul meciului cu Norvegia, exasperată de unele decizii de arbitraj, selecționerul a spus așa: „Ca jucător, cele mai grele momente sunt atunci când simți că dai totul în teren, că lucrurile pe care le faci sunt corecte, însă se întâmplă și unele nedreptăți. Iar acestea nu sunt ușor de acceptat. Dar tot ce contează pentru noi este să ne concentrăm pe victoria de mâine“, a insistat el.

„O să fie un meci în care vor conta forma de moment și fiecare minge. Cu siguranță va trebui să fim foarte exacți și concentrați, și cumva să încercăm să jucăm cu concentrare și determinare, dar fără o apăsare prea mare. Trebuie să găsim mixul perfect.”

Întrebat dacă nu cumva influneța Cristinei Neagu este prea mare – ea a marcat 11 goluri și a dat alte opt pase decisive cu Norvegia -, Adi Vasile a spus că „atunci când o ai pe Cristina Neagu în echipă trebuie să fii în primul rând foarte fericit. Importanța ei în joc, și prin ce marchează, dar și prin ce creează, e foarte mare. Dar tot ce voi face de acum încolo este să mă gândesc la meciul de mâine. Sunt convins că o să ne descătușăm, noi continuăm să muncim și o să vedeți aportul fiecăreia. Ca Neagu să ajungă la finalizare există o muncă în jurul ei, chiar dacă impactul Cristinei Neagu într-o echipă a fost și va fi mereu foarte mare. Nu trebuie să ne surprindă.”

În final, Vasile a vorbit și despre lucrurile pe care le poate schimba în bine înaintea meciului decisiv de duminică: „Timpul de refacere este foarte scurt, dar cred că avem foarte multe resurse și putem face față. Muntenegru are ca primă caracteristică – și cea mai importantă – energia și spiritul ei de luptă. Asta este baza lor. Însă există și anumite modalități de a le scoate din zona asta de confort, există niște arme pe care le putem folosi împortiva lor. Cunosc aceste arme, vom încerca să ne folosim de ele mâine. Și cred că totul este în mâna noastră. Niciun meci nu se câștigă dinainte, sunt convins că cinci goluri se pot face. De acum încolo, fiecare fată trebuie să se gândească la asta, pentru că asta este mentalitatea pe care trebuie să o avem – trebuie pur și simplu să ne vizualizăm la Tokyo”, a mai spus Adi Vasile, după primul lui meci pe banca României.

**

Meciul cu Muntenegru se joacă duminică de la ora 17.00. Și e transmis de Prima Tv.

Calculele sunt destul de clare: România trebuie să câștige la cel puțin cinci goluri diferență cu Muntenegru – asta dacă reușește să marcheze 29 sau mai multe goluri mâine. O victorie la șase goluri ar califica direct România, un rezultat de 30-25 ar califica România și Muntenegru.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now