Adrian Vasile a anunțat lista handbalistelor convocate la prima acțiune a echipei naționale în 2021

Lead.ro 22 ianuarie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Adrian Vasile, noul selecționer al echipei naționale de handbal feminin, a anunțat lotul cu care va lucra la prima reunire a echipei naționale în acest an, începând cu 2 februarie. Din cele 23 de handbaliste care se vor pregăti la București, antrenorul va trebui să aleagă echipa de 16 jucătoare cu care România va ataca turneul preolimpic din 19-21 martie, la Podgorica.

Adrian Vasile le-a rechemat la echipa națională pe Diana Ciucă, Cristina Florica, Raluca Băcăoanu, Laura Pristăviță, Bianca Bazaliu și pe Gabi Perianu – pe care a convins-o să accepte din nou convocarea. Andra Moroianu (20 de ani), tânăra extremă a Gloriei Bistrița, a fost chemată și ea la lot.

Întrebat care sunt obiectivele imediate ale echipei naționale, noul antrenor al României a spus:

„Avem în fața noastră un turneu preolimpic care este o șansă fantastică de a ne putea califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo și pentru lucrul acesta suntem datori să fim la maximul potențialului pe care îl putem atinge în martie la acel turneu. Tocmai de aceea, echipa națională a României se va întâlni de două ori până la acel turneu preolimpic: în 2 februarie, atunci când jucătoarele vor primi un set de documente foarte clare privind strategia noastră, a modului în care vom dori să jucăm și un set de documente scrise și video cu adversarii noștri. Toate aceste lucruri vor trebui studiate foarte bine de jucătoare, iar din 23 până în 27 februarie, când ne vom înâlni pentru un cantonament cu antrenamente, să avem o bază de la care plecăm și să folosim aceste patru zile într-o eficiență maximă. După luna februarie, noi, staff-ul tehnic, vom putea trage câteva concluzii asupra celor prezentate echipei, răspunsului echipei și asupra a ceea ce putem schimba și îmbunătați, ca în martie, când întâlnim echipele în turneul preolimpic, să avem o strategie cât se poate de clară. Acesta este obiectivul nostru: să ne fie clar nouă înșine cum trebuie să jucăm în toate aspectele jocului. Toată atenția noastră se îndreaptă către acest turneu preolimpic și a pregătirii lui. Îmi doresc ca luna februarie să o folosim foarte bine din toate punctele de vedere.”

La turneul preolimpic, România va juca cu Muntenegru, Norvegia și Kazahstan. Primele două clasate se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate pentru perioada 23 iulie – 8 august.

Lotul lărgit al României:

Portărițe: Denisa Dedu, Iulia Dumanska, Ana Maria Măzăreanu și Diana Ciucă

Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Cristina Florica și Ana Maria Iuganu

Interi stânga: Cristina Neagu, Gabi Perianu, Bianca Bazaliu și Anca Polocoșer

Coordonatoare: Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Andreea Popa și Laura Pristăviță

Pivoți: Crina Pintea, Lorena Ostase, Raluca Băcăoanu și Alexandra Subțirică

Interi dreapta: Laura Popa și Alina Ilie

Extreme dreapta: Laura Moisă și Andra Moroianu

Din echipa României de la Campionatul European din Danemarca, în decembrie trecut, lipsesc acum Sonia Seraficeanu, Ana Maria Țicu, Alexandra Dindiligan și Ana Maria Savu.

 

Foto: Sorin Pana/Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now