Alex Cicâldău: „Știu și simt că puteam mai mult”

Lead.ro 27 iunie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Nu-i deloc simplu să tragi concluzii când simți că nu era încă timpul concluziilor. N-a fost ușor nici pentru Mirel Rădoi, nici pentru jucătorii lui. Dar toți au încercat să treacă peste dezamăgirea unei înfrângeri dure, căutând lucrurile pe care echipa asta și suporterii ei le-au câștigat în ultimele două săptămâni.

Mirel Rădoi: „Nu am regrete, pentru că eu cred că meciul din seara asta a fost unul simplu, cu două momente decisive: spre finalul primei reprieze, când portarul lor a salvat acea ocazie a lui Pușcaș, puteam intra cu avantaj mai mare la pauză; apoi în repriza a doua, acel moment nefericit, acea decizie de penalti. Nu știu dacă a fost sau nu, nu am văzut de pe bancă.”

Cu ce rămâne selecționerul acestei echipe: „Cu amintirea că am terminat în primele patru din Europa, că am reușit să strângem zeci de mii de români la stadioane și milioane la televizor, că am făcut fericiți oameni care poate credeau mai puțin în noi. Ne vom aminti de o semifinală, că am fost la un pas de finală, dar trebuie să ne facă mândri, pentru că la anul mergem la Jocurile Olimpice.”

Ce ar fi de învățat? „După această poveste ar trebui să învățăm ce am învățat și acum 20 de ani: că nouă nu ni se va da nimic pe gratis, va trebui să mergem să ne luăm mereu singuri.”

„Orice jucător își dorește să ajungă în finală”

Vlad Dragomir: „Suntem puțin dezamăgiți, orice jucător își dorește să ajungă în finală, dar ținem capul sus și mergem mai departe. Nu vreau să comentez, toată lumea știe că Germania e o echipă bună. Dar din punctul meu de vedere nu a fost deasupra noastră. Au profitat de greșelile noastre, să spun așa. Nu știu neapărat dacă au fost greșeli sau nu, dar au prins momentul și au profitat.”

Alex Cicâldău: „Știu și simt că puteam mai mult. Trebuie să recunoaștem că a doua repriză ne-au dominat majoritatea timpului. A venit acel penalti – inexistent după părerea mea. Nu sunt eu în măsură să vorbesc de el, sunt un simplu jucător, dar cred că dacă nu era, am fi văzut cu totul altceva. Trebuie să privim partea bună a lucrurilor, nu cred că se aștepta nimeni să câștigam grupa, să ajungem în semifinală. Le multumim suporterilor că au fost în număr mare și că ne-au susținut la finalul meciului.”

Top Stories