Alt mare succes la lupte! Incze Kriszta câștigă medalia de argint la Europenele de la București

Ciprian Rus 12 aprilie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Luptătoarea Incze Kriszta (22 de ani) a adus o prețioasă medalie de argint delegației României în cadrul Campionatelor Europene găzduite de țara noastră (în perioada 8-14 aprilie) la Sala Polivalentă din București! După ce ieri trecuse cu 11-1 de turcoaica Asil Demir, iar în semifinale cu 4-3 de rusoaica Mariia Kuznetsova, explodând de bucurie, Incze a pierdut dramatic, cu scorul de 4-6, deşi a condus cu 4-0, în fața azerei Elis Manolova, în limitele categoriei 65 de kilograme.

La finalul meciului, sportivei române i s-a făcut rău, ea primind îngrijiri medicale chiar lângă saltea, apoi la cabinetul medical al Sălii Polivalente.

Țara noastră obținuse încă de joi prima sa medalie, tot la fete, unde Ana Andreea Beatrice a câștigat bronzul la categoria 55 kg, după ce a trecut de Mariana Drăguțan din Moldova.

O altă medalie este deja asigurată de Florin Tiţa, care s-a calificat în finala categoriei 55 de kilograme. El îl va întâlni, sâmbătă, pe rusul Vitali Kabaloev.

,Sunt fericită că am adus prima medalie la această ediție a Campionatului European de la București. Pentru mine e o medalie extrem de valoroasă și importantă pentru că e prima obținută la nivel de seniori!”, a declarat Ana Andreea Beatrice, una dintre cele mai promițatoare luptătoare din România, imediat după finala mică.

Așa cum știi, Federația Română de Lupte a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai importante surse de medalii pentru sportul românesc. „În România, luptele sunt o disciplină pe care ne bazăm. Ne uităm spre Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru că mai e foarte puțin până la ele, dar privesc cu foarte mare încredere spre Paris 2024, pentru că performanțele din ultima perioadă de la Federația Română de Lupte ne dau încredere că acolo va fi mult mai mult. De fapt, îmi doresc ca Paris 2024 să întreacă Tokyo 2020”, a declarat recent Mihai Covaliu, președintele COSR.

Și pentru Răzvan Pîrcălabu, președintele Federației Române de Lupte, Jocurile Olimpice reprezintă principalul obiectiv: „Suntem locul 5 între federațiile din România ca medalii olimpice, cu 34 de medalii, după gimnastică, atletism, canotaj și caiac canoe, cu toate că în ultimii 24 de ani nu am obținut decât o singură medalie. Suntem locul 10 în topul mondial în toate timpurile ca medalii, așa că pentru noi ar fi o normalitate să readucem un titlu olimpic în România. Îl aștept cu nerăbdare și sunt sigur că va veni în curând.”

Până acolo, România mai poate aduna câteva medalii la Europenele pe care le organizează zilele astea, după o pauză de 40 de ani, în Polivalenta din București. Competiția se încheie pe 14 aprilie.

Erată: am corectat în acest articol rezultatul finalei de la 65 de kilograme: Incze Kriszta a obținut argintul, nu aurul european, așa cum publicasem inițial.

Fotografii: Federația Română de Lupte

Top Stories