Analiza lui Adi Vasile: „Prestația noastră până acum e corectă. Cu Norvegia trebuie să scoatem tot ce e mai bun din noi, să ne stoarcem toate resursele posibile”

Andreea Giuclea 5 decembrie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

[Corespondență din Castellon]

La câteva minute după victoria convingătoare cu Kazahstan, un meci care a adus României și calificarea în faza următoare a Campionatului Mondial din Spania, selecționerul Adrian Vasile a făcut o primă analiză a lucrurilor arătate de echipa lui până aici.

Despre obiectivele pe care le setează de la meci la meci, el a spus așa:

Ce încercăm să facem e să validăm, de la zi la zi, lucrurile pe care încercăm să le construim în echipă. Iar meciul e proba. Am avut un obiectiv clar în meciul de azi, pe care l-am atins, aș zice că prestația e una corectă pentru acest moment, împotriva acestui adversar.

Despre jocul României de până acum:

Cred că prestația noastră până acum e corectă, ar putea să fie niște lucruri la finalizare despre care trebuie să vorbim, dar pe de altă parte e greu cu Iran și cu Kazakhstan să înțelegem exact care e nivelul lor și al nostru, pentru că este totuși o diferență între echipe, trebuie să fim cinstiți.

Despre Norvegia:

Cu Norvegia targetul este unul simplu, să intrăm în teren și să scoatem tot ce e mai bun din noi, să ne stoarcem toate resursele posibile. E singurul target, singura dorință. E campioana europeană, e una din acele echipe de top care sunt echipele de bătut întotdeauna.

Despre ce urmează:

Tot ce e important pentru mine și pentru echipă acum e să fim pregătiți pentru Norvegia. Ce-o să se întâmple în meciurile următoare nu pot să vă zic. Trebuie să ne concentrăm maxim de la meci la meci, toate detaliile contează, trebuie să trăiești în prezent, să fii foarte bine ancorat, iar prezentul pentru noi spune că peste două zile jucăm cu Norvegia – pentru asta trebuie să ne pregătim.

Despre filosofia norvegiană:

Modul în care Norvegia gândește handbalul este foarte simplu, îl arată de fiecare dată, nu vezi surprize în jocul lor, sunt precum o mașinărie care face lucrurile pe care le știi. Tocmai de aici vine și puterea lor, pentru că Norvegia nu surprinde adversarii: ele fac ce știu ele foarte bine să facă, așa că trebuie să ne pregătim fix pentru lucrurile pe care le știm despre ele, în niciun caz pentru vreo surpriză.

Despre suporterii români:

Ne bucură prezența lor, au fost într-un număr mai mare azi, sperăm că la meciul cu Norvegia să fim și mai mulți, e o adevărată bucurie să auzi și să simți încurajările lor, ne bucură că și noi am putut să le întoarcem toată atenția și dragostea pe care o au. Mai avem meciuri de jucat, așa că așteptăm de la meci la meci să fim tot mai mulți, să ne bucurăm de România.

Despre debutul Dacianei Hosu, aleasă MVP:

Mă bucură foarte tare că avem fete tinere care debutează. Și cred că atunci când astfel de momente sunt încununate și cu un premiu individual, asta e un fel de garanție pentru moment că (Daciana) face lucrurile corect; în același timp, asta o motiva pentru viitor, să aibă un viitor cât mai strălucitor în handbal, și să muncească cât mai mult, pentru că despre asta este vorba. Este vorba despre muncă, și asta face Norvegia: muncește de ani de zile, într-un sistem corect.

*

România se pregătește acum de complicatul test cu Norvegia – marți seară, ora 21.30. Va fi meciul care ne va arăta mai bine unde suntem. Un test care, dacă va fi trecut cu bine – și aici ne referim mai ales la nivelul de joc, nu neapărat la rezultat -, poate da încredere și mai mare jucătoarelor României. De curajul lor va depinde, în bună măsură, prestația din grupele principale, acolo unde ne vom întâlni cu Olanda și Suedia, două dintre echipele care-au venit aici să se bată la medalii.

Prin comparație, obiectivul României e clasarea între primele 10.

România a încheiat pe locul 12 și Mondialul japonez din 2019, dar și Europeanul de anul trecut din Danemarca.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now