Au început lucrurile serioase la Mondialele de la Budapesta: Bernie Szocs și Eliza Samara continuă în optimi, Ovidiu Ionescu avansează pe tabloul de dublu

Ciprian Rus 23 aprilie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

După două zile de calificări reușite, delegația României la Mondialele de tenis de masă de la Budapesta a avut de înfruntat marți prima zi grea, cea a meciurilor de pe tabloul principal. Pornită la drum cu nouă sportivi, România termină ziua cu patru.

La băieți, Hunor Szocs și Ovidiu Ionescu au ieșit din competiția de simplu încă din primul tur. Vicecampion european, Ovidiu a fost învins chiar de un sportiv de pe continentul nostru, Anton Kallberg din Suedia. În schimb, Cristian Pletea a făcut un meci foarte bun contra brazilianului Gustavo Tsuboi, de care a trecut cu 4-0 (11-5, 11-8, 11-7, 11-5). În runda următoare, Cristian va juca împotriva indianului Sathiyan Gnanasekaran.

La fete, Bernadette Szocs și Eliza Samara s-au calificat în 16-imile de finală ale Mondialului. Bernie a trecut ușor de Daniela Ortega din Chile, cu 4-0, dar s-a întrebuințat foarte serios contra nord-coreencei Nam Hae Kim, în faza următoare a competiției: 4-3 (9-11, 11-8, 8-11, 11-5, 11-5, 5-11, 11-8). La Eliza a fost invers, un meci greu în primul tur, 4-3 cu italianca Chiara Colantoni, după care un 4-0 rapid cu Anna Kirichenko din Finlanda.

„Au fost doua zile minunate la Campionatul Mondial de tenis de masă din Budapesta. Am reușit să câștig toate meciurile și concurez în toate probele: la dublu mixt cu Ovidiu Ionescu, la dublu cu Eliza Samara și la simplu feminin. Sunt mândră de rezultatele mele, pentru că am jucat bine. Meciul împotriva lui Kim Nam Hae a fost destul de dur. Efortul a fost considerabil și vreau să o felicit pentru prestație”, a povestit după meci Bernie Szocs.

Adina Diaconu și Daniela Dodean au ieșit din turneu și la simplu, și la dublu, probă la care evoluau împreună. Coechipiere la dublu, Bernadette Szocs și Eliza Samara și-au dublat performanțele de la simplu cu o altă calificare în optimile de finală, unde vor juca cu Hyo Sim Cha și Hae Nam Kim din Coreea de Nord, miercuri, de la ora 19. În optimile de finală de la dublu a ajuns și Ovidiu Ionescu, care face cuplu cu spaniolul Alvaro Robles. Cei doi îi vor întâlni, tot miercuri, de la 19:45, pe Jonathan Groth (Danemarca) și Liam Pitchford (Anglia). Tot în optimi vor evolua, în proba de dublu mixt, Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories