Aur pentru Robert Glință la Campionatele Europene de Natație! Și tânărul de 16 ani David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice

Lead.ro 20 mai 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Cu doar două luni înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde speră la o medalie, Robert Glință își reamintește că e pe un drum bun câștigând două medalii la Campionatele Europene de Natație de la Budapesta (10-23 mai): aur la 100 de metri spate și argint la 50 de metri spate.

Înotătorul în vârstă de 24 de ani a urcat joi seara pe prima treaptă a podiumului în finala de 100 metri spate, devenind primul campion european al României în competițiile masculine de seniori.

E și primul titlu european de seniori pentru România după 17 ani, de la cel cucerit de Camelia Potec în 2004, la 200 de metri liber, dar și prima medalie europeană de aur pentru Robert.

Robert a încheiat finala cu timpul în 52.88, un nou record național, fiind urmat pe podium de spaniolul Hugo Gonzalez de Oliveira și de grecul Apostolos Christou. Imediat după ieșirea din bazin, Robert a fost întâmpinat de imagini live cu mama sa, care i-a transmis felicitări de acasă.

Cu două zile înainte, Robert cucerea și o medalie de argint în finala de la 50 metri spate (cu 24.42 secunde), câștigată de rusul Kliment Kolesnikov – cu un nou record mondial: 23.80 secunde.

Robert, antrenat de Mugur Tomescu și de tatăl său, Ciprian Glință, mai are un argint european la 50 de metri spate cucerit în 2018, la Europenele de la Glasgow. Despre drumul lui spre Tokyo am scris pe larg aici.

David Popovici, calificat la JO la 16 ani

Tot la Europenele de la Budapesta, tânărul înotător David Popovici a îndeplinit baremul olimpic, devenind cel mai tânăr membru din delegația României. În calificările probei de 100 de metri liber, sportivul antrenat de Adrian Rădulescu și-a câştigat seria cu timpul de 48.30 secunde (baremul de calificare fiind de 48.57 secunde).

Debutant la o competiție de seniori, David s-a calificat și în finala probei de 100 de metri liber, câștigată tot de rusul Kliment Kolesnikov. Cu 48,08 secunde, David s-a clasat pe 6 și a stabilit un nou record național.

David este al treilea înotător român care va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după Robert Glinţă şi Daniel Martin.
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now