Bayern Munchen o dovedește ușor pe Leverkusen, răzbunând eșecul din tur, iar titlul de campioană se vede după colț

Lead.ro 6 iunie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

După victoria de manual reușită cu Borrusia Dortmund, Bayern Munchen a mai învins una dintre echipele de top pe terenul ei: un 4-2 chiar mai clar decât o arată scorul, care aduce al 11-lea succes consecutiv în toate competițiile.

Iar ideile acelui meci s-au păstrat și azi: bavarezii sunt pur și simplu mult prea tari, mult prea motivați și mult prea bine pregătiți pentru echipele valoroase și entuziaste de pe locurile 2-5, dar prea crude. Leverkusen e una dintre surprizele plăcute din Bundesliga și a jucat pe alocuri grozav în partea a doua a campionatului, dar a rămas fără aer în ultimele runde, incluzând aici și un alt 1-4, acum două runde, tot acasă, cu Wolfsburg. Dincolo, Bayern e pur și simplu la un alt nivel în aceste săptămâni de când Bundesliga s-a reluat, zburdând către al 8-lea titlu la rând. Cu patru etape rămase de jucat și cu același avans de 7 puncte față de Dortmund (care a trecut cu 1-0 acasă de Hertha), e greu de crezut să se mai întâmple ceva. Pentru Bayern, regretul că nu se joacă acum fazele finale ale Ligii Campionilor, ca să poată beneficia și pe acel plan de această formă sportivă excelentă, trebuie să fie destul de mare.

Nu trecuseră decât 10 minute când Leverkusen a deschis scorul prin Alario, reușită care a trebuit să fie validată de VAR pentru un presupus ofsaid, iar fanii fotbalului german s-au gândit repede la meciul din tur, când Leverkusen a câștigat cu 2-1 pe Allianz Arena, cu o evoluție foarte precisă. Dar Bayern a întors meciul cu ușurință, profitând de multitudinea de spații lăsate de apărarea lui Leverkusen. Senzația a fost că nici n-a trebuit să apese prea mult pe pedală pentru asta. Câteva lansări superbe în spatele defensivei adverse și contraatacuri purtate în grup au semănat panică la poarta lui Hradecky.

Întâi Coman a sprintat și a înscris ca la antrenament, iar Goretzka a finalizat cu un șut bine plasat o acțiune colectivă pornită din propriul careu tot de el, și care a legat poate 12 sau 14 atingeri consecutive de balon. Înainte de pauză, Gnabry a scăpat de două ori singur și a concretizat a doua șansă. După pauză, a venit rândul lui Lewandowski să mai adauge o cărămidă la cifrele sale formidabile.

Pentru Leverkusen, lipsită azi de Hawertz, tânărul talent pe care l-ar vrea Real Madrid (sau poate chiar Bayern), consolarea a venit de la alt puști, Florian Wirtz, care a înscris, la doar 17 ani și la al patrulea său meci în Bundesliga, primul gol al carierei cu un șut superb plasat.

În alte meciuri, Leipzig a făcut egal acasă, specialitatea casei, cu codașa Paderborn, fiind egalată în ultimele secunde ale unui meci pe care l-a jucat în marea majoritate a timpului în inferioritate. Mainz a bătut la Frankfurt într-un meci important la retrogradare, iar Dusseldorf a smuls un punct cu Hoffenheim acasă. Se păstrează trendul post-reluare: meciurile pe teren propriu sunt mai degrabă un dezavantaj.

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now