Bogdan Burcea, despre grupa României la EURO 2020: „Vrem să învingem și Norvegia, vrem să învingem și Germania și Polonia”

Lead.ro 18 iunie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Echipa națională de handbal feminin a României a aflat cu cine va juca la Campionatul European din Norvegia și Danemarca (decembrie 2020), aceleași gazde ca la turneul final din urmă cu zece ani, atunci când echipa României a câștigat ultima medalie continentală – bronzul.

Pentru turneul din decembrie, România va încerca să termine între primele trei – și cu cît mai multe puncte – într-o grupă cu Norvegia, Germania și Polonia.

Bogdan Burcea, antrenorul Naționalei, spune că a ghicit toate adversarele din grupă și s-a declarat mulțumit de tragerea la sorți. Gândul său zboară la fazele finale ale competiției din Norvegia și Danemarca.

Bogdan Burcea a vorbit și despre situația Cristinei Neagu, care va reveni la un European după ce în urmă cu doi ani s-a accidentat grav (ruptura ligamentelor încrucișate de la genunchi) la turneul final din Franța, dar și despre felul în care pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile sale la prima reprezentativă.

Bogdan Burcea despre:

Adversarele României:

„Sunt echipe care trebuie respectate, Norvegia este Norvegia indiferent de situație, au avut resurse, au o școală de handbal foarte bună, au prezențe ca și noi la turneele europene, peste 12, au jucătoare care revin după accidentări. Cu toate acestea, noi nu vom ridica brațele, vrem să învingem și Norvegia, vrem să învingem și Germania și Polonia”.

Pandemia de coronavirus:

„Pandemia a încurcat pe toată lumea, nu numai pe noi, sper ca toată lumea să depășească cu bine și cât mai repede acest moment. Aștept cu nerăbdare reluarea activității așa cum eram obișnuit. Cel mai important pentru perioada următoare este să revenim la starea de normalitate”.

Cristina Neagu:

„Cristina este un fenomen în handbalul feminin internațional, nu numai românesc, mă bucur că provine din școala de handbal românească, cred că este o mândrie pentru absolut toată lumea, pentru toți profesorii care au format-o, pentru profesorii care au antrenat-o și au adus-o la acest nivel. Sper să fi depășit momentul accidentării de acum doi ani, din timpul turneului final din Franța. Ea e o fată puternică”.

Despre noroc:

„Eu sunt un antrenor norocos și sper să mă țină și de acum încolo nocorcul. În toată cariera mea de peste 25 de ani am avut parte de noroc, nu am de ce să mă plâng”.

 

Foto: FRH

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now