Bogdan Burcea, după înfrângere cu Germania: „Sunt mulțumit de cum au luptat fetele până la final. Cu puțin mai mult noroc, cred că rezultatul ar fi putut fi mai bun”

Lead.ro 3 decembrie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

La conferința de presă de după înfrângerea cu Germania, antrenorul Bogdan Burcea a spus că a fost un meci dificil, dar că e „mulțumit de cum au luptat fetele până la final și, cu puțin mai mult noroc în unele momente, cred că rezultatul ar fi putut fi mai bun pentru noi. Dar în acest moment Germania a meritat să câștige.”

Întrebat de un jurnalist străin despre cum a reacționat tactic când Cristina Neagu a fost ținută om la om, el a spus că „pivotul nu a avut o reacție, trebuia să vină în mijloc, să ajute centrul. Trebuia să găsim soluții, și noi nu am găsit. Dar avem în echipă jucătoare care sunt la primul turneu final și e dificil pentru ele să ridice nivelul echipei. Avem și jucătoare importante care lipsesc: Crina Pintea ar fi fost utilă azi, la fel și Laura Chiper. Dar vreau s-o felicit pe Lorena (Ostase) și pe (Alexandra) Subțirică, pentru că au avut momente bune în care au ajutat echipa. La fel pe Iulia (Dumanska), care ne-a ajutat mult, ca de obicei.”

Iulia Dumanska, cea mai bună jucătoare din echipa României, a spus că „echipa Germaniei a făcut mai puține greșeli decât noi și de asta câștigat. A fost un meci greu pentru ambele echipe, nu s-au înscris multe goluri. Trebuie să ne uităm la greșeli și să încercăm să nu le repetăm. Cred că echipa României a luptat azi și va lupta în continuare.”

Iar pivotul Lorena Ostase, pe umerii căreia a căzut sarcina de a o înlocui pe Crina Pintea, a spus că „la început cred că am fost prea timide și asta s-a văzut pe teren. Sunt puțin supărată, dar am încredere în echipa mea, cred că sunt lucruri bune pentru viitor.”

„Dacă joci contra Cristinei Neagu, trebuie să vorbești cu jucătoarele tale despre ea.”

Întrebat dacă a avut o tactică specială de-a o opri pe Cristina Neagu, Alexander Koke, antrenorul secund de pe banca Germaniei, a spus: „Am vorbit despre ea înainte, e o jucătoare cheie pentru România. În a doua repriză am jucat o apărare la ea, deci da, a primit o atenție specială din partea noastră. Dacă joci contra Cristinei Neagu, trebuie să vorbești cu jucătoarele tale despre ea.”

Ce urmează pentru România

Tot în Grupa D, Polonia și Norvegia se întâlnesc tot azi, de la ora 21.30.

Pentru România urmează meciul cu Polonia, sâmbătă seară (ora 17.00), apoi, pe 7 decembrie (21.30), complicatul joc cu Norvegia.

Primele trei clasate se califică mai departe în grupele principale (Main Round), unde se vor alătura celor trei echipe calificate din Grupa C: Olanda, Ungaria, Serbia și Croația. În Main Round, fiecare echipă va intra cu punctele pe care le-a câștigat celorlalte două echipe calificate – rezultatul obținut cu ultima clasată nu va conta.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories