Bogdan Burcea și Robert Licu au ales lotul României pentru turneul preolimpic și dubla cu Polonia din preliminariile pentru Euro 2020

Lead.ro 2 martie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Bogdan Burcea și Robert Licu au ales lotul României pentru meciurile foarte importante de peste câteva săptămâni, mai întâi (și mai ușor) cu Thailanda, apoi cu Norvegia și Muntenegru, la turneul preolimpic din perioada 20-22 martie, înaintea dublei cu Polonia din preliminariile pentru Euro 2020: prima dată la Lublin, pe 25, apoi la Ploiești, pe 29 martie.

Sabrina Lazea (21 de ani), interul lui HC Zalău, este o noutate față de lotul cu care Burcea și Licu au lucrat în recentul stagiu de pregătire de la Vâlcea. La fel și Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare), care a făcut parte din echipa României la Mondialul din Japonia, dar n-a fost chemată până acum la lot de noii antrenori.

Față de echipa folosită la turneul final din decembrie trecut, România va ataca preolimpicul din Muntenegru și dubla tur-retur cu Polonia fără extremele stânga Cristina Florica și Ana Maria Iuganu, fără interii Gabi Perianu și Patricia Vizitiu, fără Mădălina Zamfirescu (centru), Raluca Băcăoanu (pivot) și Aneta Udriștioiu (extremă). În locul lor au fost chemate Ana Maria Tănăsie și Laura Moisă, Ana Maria Savu, Andreea Rotaru, Alina Ilie, Andreea Țicu și Nicoleta Dincă.

Jucătoarele României se vor reuni pe 12 martie la Ploiești, urmând ca pe 17 martie să pornească spre Muntenegru și apoi spre Polonia.

Așa cum știi, pentru a se califica pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, naționala României trebuie să se claseze pe unul dintre primele două locuri la turneul din Muntenegru. Iar asta înseamnă cel puțin o victorie contra unor echipe – Norvegia și Muntengru – care arată mai bine în momentul ăsta.

Dincolo, în preliminariile pentru Europeanul din decembrie 2020, România și Polonia și-au câștigat primele două meciuri, cu Ucraina și Insulele Feroe, și conduc o grupă din care primele două clasate se califică direct pentru turneul final. Polonia are avantajul că a câștigat în deplasare cu Ucraina, în vreme ce România n-a arătat grozav nici în deplasarea din Insulele Feroe.

Lotul României pentru turneul preolimpic și dubla cu Polonia din preliminariile pentru Euro 2020

Portari: Denisa Dedu (CSM București), Yulia Dumanska (SCM Râmnicu Vâlcea) și Diana Ciucă (SCM Râmnicu Vâlcea)

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița) și Ana Maria Tănăsie (Măgura Cisnădie)

Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Anca Polocoșer și Alexandra Severin (HC Zalău)

Coordonatori: Laura Pristăvița (Gloria Bistrița), Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Elena Dache (Dunărea Brăila) și Ana Maria Țicu (SCM Craiova)

Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina) și Dana Abed-Kader (HC Zalău)

Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova) și Sabrina Lazea (HC Zalău)

Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare) și Laura Moisă (CSM București)

Programul jocurilor naționalei în luna martie:

România – Thailanda, turneul preolimpic din Muntenegru, 20 martie, ora 18:00;

România – Norvegia, turneul preolimpic, 21 martie, ora 20:30;

România – Muntenegru, turneul preolimpic, 22 martie, ora 17:00;

Polonia – Romania, campania de calificari la Euro 2020, 25 martie, ora 19:00 / Lubin, Polonia;

România – Polonia, campania de calificari la Euro 2020, 29 martie, ora 18:00 / Ploiești.

 

Foto: Sorin Pana / Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now