un proiect
oferit de
19.06.2024 | DAVID SPRE PARIS

Campion din nou! David Popovici câștigă aurul european la 100 de metri liber!

Andreea Giuclea
Share on

David Popovici a câștigat pentru a doua oară consecutiv titlul european la 100 de metri liber! Și o face cu un timp foarte bun – 46.88 – al doilea al anului la nivel mondial, al treilea din istorie și foarte aproape de recordul mondial.

David Popovici înoată – și câștigă – din nou la o competiție în aer liber, sub soare, cum îi place. E bronzat, tonic, zâmbitor, politicos cu toată lumea: jurnaliști, organizatori, cu ceilalți concurenți, cu care se felicită în zona mixtă, printre interviuri. E împreună cu echipa, cu familia, cu prieteni din lotul României. Vine după luni bune de antrenamente în tăcere, în spatele ușilor închise.

Tocmai de asta e acum zâmbitor, pentru că știe ce drum a presupus această medalie, acest timp, această încredere pe care pare s-o fi recăpătat.

Miercuri seară, David și-a păstrat titlul la 100 de metri liber cucerit în urmă cu doi ani la Roma. A înotat cele două lungimi de bazin în timpul de 46:88, mai rapid decât ungurul Nándor Németh, medaliat cu bronz la Mondialele de la Doha din februarie, decât favoritul gazdelor Andrej Barna și decât Kristóf Milák, vicecampion european în 2022.

E un timp extraordinar pentru David, al doilea cel mai bun al anului și al treilea din istorie în această probă. E și prima oară când coboară sub 47 de secunde din vara lui 2022.

Pe lângă finala de la 100 de metri liber, David, care e campionul european en-titre la 100 și 200 de metri liber, va mai concura la Belgrad în probele de 200 de metri liber și în ștafeta 4×100 metri liber.

Citește aici declarațiile la cald ale lui David, imediat după finală.

Articol în curs de actualizare

 

 

TOP STORIES

„Noi nu avem așteptări. Avem obiective.” David Popovici, după Europene, în linie dreaptă spre Jocurile Olimpice

Citeşte articolul

David Popovici: „Îmbrățișez asta, să am cât mai mulți rivali. Cu cât e mai greu de obținut, cu atât o să fie mai frumos”

Citeşte articolul

David Popovici, campion la 200m liber | „Să am încredere în proces și în mine. Cam asta cred că ar trebui să facă un sportiv în apropierea unei competiții atât de importante!”

Citeşte articolul

David Popovici câștigă aurul european la 200 de metri liber, face dubla 100-200 a doua oară la rând!

Citeşte articolul

Ștafeta României, condusă de David Popovici, obține locul 5 în finala europeană la 4 x 100 de metri liberi

Citeşte articolul

David Popovici se califică în finala europeană de la 200 de metri liber cu cel mai bun timp

Citeşte articolul
ALTE ARTICOLE