un proiect
oferit de
20.06.2024 | DAVID SPRE PARIS

David Popovici câștigă seriile la 200 de metri liber, apoi se califică cu ștafeta în finala din această seară

Lead.ro
Share on

David Popovici a revenit în bazin, la puține ore după ce a câștigat un nou titlu european în proba de 100 de metri liber. Miercuri seara, David a electrizat publicul din Belgrad și a reamintit întregii lumi a natației ce potențial uriaș are, cu un blitz de 46:88 în finala probei vedetă din înot, al treilea timp din toate timpurile.

Joi dimineață, David s-a întors în concurs pentru seriile la 200 de metri liber, a doua probă individuală în care participă la aceste Campionate Europene de la Belgrad. Înotătorul român și-a câștigat seria – ultima dintre cele programate – în 1.45.44.

Ca la 100 de metri, David a avut iarăși un start în forță, el întorcând la 50 de metri în 24.19; cu un avans masiv, Popovici nu a mai forțat pe ultima parte a cursei. Timpul lui e cel mai bun dintre înotătorii calificați în semifinale. Cel mai bun timp reușit de David în acest sezon e un 1:44:74 reușit acum câteva săptămâni, la Barcelona.

Semifinalele de la 200 de metri vor avea loc în această seară (de la orele 19.41 și 19.46), în vreme ce finala e programată pentru vineri seara.

Înotătorul român este campionul en-titre în proba de 200 de metri liber, titlu pe care l-a câștigat acum doi ani la Roma într-un extraordinar 1:42:97, al treilea timp din toate timpurile.

La 30 de minute după proba de 200, David a revenit în bazin pentru calificările în proba de ștafetă 4 x 100 de metri liber. România a evoluat în a doua serie, în componența Patrick Dinu, Alexandru-Richard Szilagyi, Mihai Gergely și David. Acesta a înotat ultimul și a reușit din nou un timp impresionant (46.66, dar fiind în ultimul schimb nu e considerat oficial).

A recuperat un avans de câteva locuri, astfel că România s-a calificat de pe locul 3 în finala din această seară, unde va lupta pentru medalii.

Pe primul loc s-a clasat Serbia (3:13.47), urmată de Croația (3:15.13) și de România (3:15.20), în timp ce Ungaria, care era pe 3, a fost descalificată.

Înotul românesc a mai avut doi reprezentanți azi: Mihai Gergely la 200 de metri liber, fără să prindă însă semifinala, și Denis Popescu la 50 de metri spate, calificat de pe locul 14 în semifinalele din această seară.

 

Foto: European Aquatics

TOP STORIES

„Noi nu avem așteptări. Avem obiective.” David Popovici, după Europene, în linie dreaptă spre Jocurile Olimpice

Citeşte articolul

David Popovici: „Îmbrățișez asta, să am cât mai mulți rivali. Cu cât e mai greu de obținut, cu atât o să fie mai frumos”

Citeşte articolul

David Popovici, campion la 200m liber | „Să am încredere în proces și în mine. Cam asta cred că ar trebui să facă un sportiv în apropierea unei competiții atât de importante!”

Citeşte articolul

David Popovici câștigă aurul european la 200 de metri liber, face dubla 100-200 a doua oară la rând!

Citeşte articolul

Ștafeta României, condusă de David Popovici, obține locul 5 în finala europeană la 4 x 100 de metri liberi

Citeşte articolul

David Popovici se califică în finala europeană de la 200 de metri liber cu cel mai bun timp

Citeşte articolul
ALTE ARTICOLE