un proiect
oferit de
20.06.2024 | DAVID SPRE PARIS

David Popovici se califică în finala europeană de la 200 de metri liber cu cel mai bun timp

Andreea Giuclea
Share on

La o zi după ce a câștigat titlul european la 100 de metri liber, stabilind al treilea cel mai bun timp din istorie, David Popovici s-a întors în bazinul descoperit din Belgrad știind că îl așteaptă o zi plină.

Îl stresa puțin gândul celor patru curse pe care le avea de înotat, cu puțin timp de refacere: serii și calificări la 200 metri liber, calificări și finala la ștafetă. Dar le-a luat pas cu pas. Întâi și-a asigurat locul în semifinalele la 200 de metri liber, a înotat puțin de refacere, apoi a revenit în bazin pentru calificările cu ștafeta 4×100 metri liber.

După-masă a revenit în complexul „Milan Gale Muškatirović” întâi pentru semifinala probei de 200 de metri liber, unde deține atât titlul continental cât și recordul european, cu timpul impresionant reușit acum doi ani la Roma (1:42.97). A înotat în a doua semifinală, fără să forțeze, și s-a clasat pe primul loc, cu 1.46.15, asigurându-și confortabil primul timp de acces în finală, unde e urmat de Danas Rapsys (1:46.44) și Dimitros Markos (1:46.46).

Finala are loc vineri, ora 19:36, ora României.

David va reveni în bazin în aproximativ o oră, pentru finala probei de ștafetă 4 x 100 metri.

Tot joi, Denis Popescu a înotat în semifinala probei de 50 de metri spate, dar nu a avansat în finala de vineri. Pentru Denis urmează sâmbătă proba de 100 de metri spate.

Articol în curs de actualizare

 

Foto: European Aquatics

TOP STORIES

„Noi nu avem așteptări. Avem obiective.” David Popovici, după Europene, în linie dreaptă spre Jocurile Olimpice

Citeşte articolul

David Popovici: „Îmbrățișez asta, să am cât mai mulți rivali. Cu cât e mai greu de obținut, cu atât o să fie mai frumos”

Citeşte articolul

David Popovici, campion la 200m liber | „Să am încredere în proces și în mine. Cam asta cred că ar trebui să facă un sportiv în apropierea unei competiții atât de importante!”

Citeşte articolul

David Popovici câștigă aurul european la 200 de metri liber, face dubla 100-200 a doua oară la rând!

Citeşte articolul

Ștafeta României, condusă de David Popovici, obține locul 5 în finala europeană la 4 x 100 de metri liberi

Citeşte articolul

David Popovici câștigă seriile la 200 de metri liber, apoi se califică cu ștafeta în finala din această seară

Citeşte articolul
ALTE ARTICOLE