un proiect
oferit de
21.06.2024 | DAVID SPRE PARIS

David Popovici câștigă aurul european la 200 de metri liber, face dubla 100-200 a doua oară la rând!

Andreea Giuclea
Share on

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 200 de metri liber la Campionatele Europene de Înot de la Belgrad!

„Double double, here we come”. Cu 10 minute înainte de finala la 200 de metri liber, un comentator a transmis live din bazinul din Belgrad și s-a întrebat dacă David Popovici va realiza dubla: să-și păstreze ambele titluri cucerite acum doi ani, la Roma.

Românul a confirmat apoi, dominând autoritar cursa de la început la sfârșit și câștigând-o cu al cincilea timp din istorie!

David a încheiat în 1:43.13, cel mai bun timp al sezonului, după ce era sub recordul mondial la primele două splituri.

Înotătorul român câștigă astfel pentru a doua oară la rând titlul european în proba de 200 de metri liber, după triumful de acum doi ani la Roma într-un extraordinar 1:42:97, al patrulea timp din toate timpurile (după Paul Biedermann, care le deține pe primele două: 1.42.00, 1.42.81 – și Michael Phelps – 1.42.96 )

**

După o zi încărcată joi, cu patru curse, David Popovici a mai rămas câteva minute bune pe marginea bazinului. A dat interviuri, apoi s-a oprit la un grup de copii care l-au strigat insistent din spatele unui gard. Le-a semnat câteva autografe și i-a întrebat dacă sunt de acord să facă o singură poză cu toții și s-o împartă apoi între ei. Copiii au dat din cap că da și au strecurat un telefon prin gard. David a făcut un selfie cu toți, apoi a plecat spre bazinul de refacere.

A revenit vineri după-amiază în bazinul din Belgrad, pentru ultima sa cursă la aceste Campionate Europene: finala la 200 de metri liber. Pe o căldură sufocantă (38 grade), a ajuns cu o oră înainte de proba sa, pentru un antrenament de încălzire.

A înotat cam 30 de minute, însoțit de Adrian Rădulescu, care l-a cronometrat și i-a câteva indicații de pe margine. 30 minute mai târziu, s-a aliniat la start pentru finală. O finală care avea să-i reconfirme statutul de cel mai bun înotător al continentului. Belgrad: misiune îndeplinită.

David devine astfel al patrulea înotător care câștigă ambele probe – 100 și 200 de metri liber – la o ediție a Campionatului European, și al doilea care le câștigă pe ambele la două ediții succesive, după Peter Nocke (1974 și 1977).

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lead.ro (@leadpunctro)

 

 

 

TOP STORIES

„Noi nu avem așteptări. Avem obiective.” David Popovici, după Europene, în linie dreaptă spre Jocurile Olimpice

Citeşte articolul

David Popovici: „Îmbrățișez asta, să am cât mai mulți rivali. Cu cât e mai greu de obținut, cu atât o să fie mai frumos”

Citeşte articolul

David Popovici, campion la 200m liber | „Să am încredere în proces și în mine. Cam asta cred că ar trebui să facă un sportiv în apropierea unei competiții atât de importante!”

Citeşte articolul

Ștafeta României, condusă de David Popovici, obține locul 5 în finala europeană la 4 x 100 de metri liberi

Citeşte articolul

David Popovici se califică în finala europeană de la 200 de metri liber cu cel mai bun timp

Citeşte articolul

David Popovici câștigă seriile la 200 de metri liber, apoi se califică cu ștafeta în finala din această seară

Citeşte articolul
ALTE ARTICOLE