un proiect
oferit de
22.06.2024 | DAVID SPRE PARIS

David Popovici: „Îmbrățișez asta, să am cât mai mulți rivali. Cu cât e mai greu de obținut, cu atât o să fie mai frumos”

Lead.ro
Share on

David Popovici s-a întors în țară sâmbătă, după o campanie de succes la Campionatele Europene de Înot de la Belgrad. David și-a apărat titlurile de la 100 de metri liber și 200 de metri liber, a înotat și alături de ștafeta de 4 x 100 de metri liber a României, cu care a obținut locul 5 în finală, și a reușit câțiva timpi extraordinari.

Sunt rezultate care-l readuc pe David pe linia de rezultate din 2022, îi aduc și mai multă încredere și îi consolidează locul printre cei mai valoroși înotători din lume.

 

Uite ideile de bază din ce a spus David la sosirea în țară:

DESPRE COMPETIȚIA ÎN SINE. „Ca întotdeauna nu m-am dus setat să iau neapărat medalii, însă mă bucur că am înotat suficient de bine încât să mai adaug încă două de aur. Ne-am concentrat pur și simplu pe cursele noastre, pe ce aveam de făcut, am stat focusat și ne-a ieșit exact cum ne-am dorit, poate chiar un pic mai bine. 

DESPRE CURSELE ÎN SINE. „Nu le-am revăzut încă. E important să trecem prin ele, să le analizăm împreună. Să vedem ce a ieșit bine, ce a ieșit poate mai puțin bine. Pentru că pentru două sutimi, zece sutimi, o zecime, muncești extraordinar de mult, luni, ani de zile și fiecare detaliu contează.

DESPRE IDEEA CĂ NU AR AVEA RIVALI PE CONTINENT. „Am rivali. Cred că n-ar fi prea înțelept din partea mea să consider că nu am rival. Am rival pe orice continent, inclusiv în Europa. (…)

Tocmai pentru că nu s-a calificat Dressel, s-au calificat unii și mai buni decât el, așa că, din nou, nu ar fi înțelept să fiu ușurat. Asta înseamnă că cineva l-a depășit. Și îmbrățișez asta, adică cu cât mai mulți concurenți, cu cât e mai greu de obținut, cu atât o să fie mai frumos, dacă ne iese cum ne dorim.”

DESPRE ÎNCREDEREA PE CARE I-AU ADUS-O REZULTATELE DE LA BELGRAD. „Sincer, nu ne-am pregătit neapărat atât de mult, specific pentru competiția asta, pentru că a fost încă un pas către Jocurile Olimpice.

Și, tocmai de aceea, cred că mi-am întrecut așteptările, pentru că nu mă așteptam să scot niște timpi atât de buni la o competiție pentru care ne-am antrenat aproape ca și în restul anului. Exact, mi-a oferit mai multă încredere treaba asta și cred că sunt bun. Cred că ar trebui doar să am mai multă încredere în mine.”

DESPRE JOCURILE OLIMPICE. „De abia aștept. Până la urmă, Jocurile Olimpice, am mai spus-o și în trecut. Adică există viața și în afara lor, și în afara bazinului. E cea mai importantă competiție, dar e doar atât. E o competiție.

Și d-abia aștept să merg și la Jocurile Olimpice, dar d-abia aștept și vacanța de după. Încerc să privesc mai larg lucrurile. Mă simt foarte bine cu aceste două medalii în palmares. De abia aștept să văd ce o să iasă„.

DESPRE CONTINUAREA PREGĂTIRII. „Pregătirea se va modifica în apropierea Jocurilor Olimpice. De fapt, în apropierea oricărui concurs foarte important. Și vom scădea din volum. Vom face mai multe sprinturi. Antrenamentele vor fi mai scurte, mai intense. E pregătirea specifică în apropierea unei competiții pe care o face fiecare sportiv.”

 

„Legat de așteptările mele sau ale tuturor, ale oamenilor de acasă. Noi, eu și echipa mea, nu avem așteptări. Avem obiective.”

 

Foto: European Aquatics

TOP STORIES

„Noi nu avem așteptări. Avem obiective.” David Popovici, după Europene, în linie dreaptă spre Jocurile Olimpice

Citeşte articolul

David Popovici, campion la 200m liber | „Să am încredere în proces și în mine. Cam asta cred că ar trebui să facă un sportiv în apropierea unei competiții atât de importante!”

Citeşte articolul

David Popovici câștigă aurul european la 200 de metri liber, face dubla 100-200 a doua oară la rând!

Citeşte articolul

Ștafeta României, condusă de David Popovici, obține locul 5 în finala europeană la 4 x 100 de metri liberi

Citeşte articolul

David Popovici se califică în finala europeană de la 200 de metri liber cu cel mai bun timp

Citeşte articolul

David Popovici câștigă seriile la 200 de metri liber, apoi se califică cu ștafeta în finala din această seară

Citeşte articolul
ALTE ARTICOLE