Care sunt șansele României la semifinalele Europeanului din Franța. Avem câteva calcule

Lead.ro 9 decembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Deși dureroasă, înfrângerea aspră cu Olanda nu strică prea mult șansele de calificare ale României în semifinalele acestui Campionat European.

După ultimele rezultate ale grupei – mai ales victoria dramatică a Ungariei cu Germania -, calculele nu arată deloc rău: naționala României ar putea să ajungă în lupta pentru medalii chiar și cu o singură victorie în următoarele două meciuri: mai întâi Spania, pe 11 decembrie, mai apoi Ungaria, o zi mai târziu.

Iată cum stăm:

– dacă România își câștigă ambele meciuri rămase, atunci echipa lui Ambros Martin ar putea prinde chiar și locul unu în Grupa II, cu condiția ca Olanda să nu adune mai mult de un punct din meciurile cu Norvegia și Germania.

– dacă naționala României trece de Spania, dar pierde cu Ungaria, atunci lucrurile se complică: egalitatea de puncte cu Ungaria ne-ar dezavantaja. Doar dacă pentru locul doi vor fi la egalitate de puncte mai multe echipe (Germania și Norvegia păstrează și ele șansa asta), departajarea s-ar face la golaveraj, unde România stă bine.

– în cazul unei victorii cu Ungaria, cele două puncte ar fi suficiente. Indiferent de rezultatul cu Spania, România ar fi sigură că nu poate fi depășită la puncte de Germania sau Norvegia, în fața cărora are avantajul meciurilor directe. Dacă ambele ar face 6 puncte, însemnă că Olanda ar rămâne tot cu 6 puncte, și atunci România ar fi avantajată (cel mai probabil) tot de golaveraj.

Acum două zile, Ungaria a pierdut categoric cu Norvegia, pentru ca astăzi să câștige în ultimele secunde cu Germania, care a trecut pe lângă o șansă imporantă de a merge și ea la 6 puncte. Germania și Ungaria mai au un singur meci de jucat, cu Olanda, respectiv România.

În cealaltă grupă, Rusia a bătut fără griji și Serbia, s-a dus la 6 puncte și e aproape sigură de primul loc și calificarea în semifinalele de la Paris. Acolo speră să ajungă și Franța, care s-a luptat din răsputeri pentru un egal prețios cu Suedia. Campioanele mondiale au acum 5 puncte, dar și un meci mai mult decât Rusia. Suedia Bellei Gulden e pe locul trei, cu 3 puncte, dar nordicele mai au un singur meci de jucat – cu Rusia.

Serbia, Danemarca și Muntenegru au toate câte două puncte, dar și două meciuri de jucat.

Foto: EHF EURO © Anze Malovrh / kolektiff

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now