CFR cade la porțile Romei, asediul din repriza a doua nu îi aduce punctul de aur. Meciul cu Celtic, decisiv pentru calificare

Ciprian Rus 29 noiembrie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Un punct, un singur punct despărțea CFR-ul de primăvara europeană. Un singur punct în două meciuri, primul în deplasare, cu Lazio, adversară directă pentru calificarea din grupe; al doilea acasă, cu Celtic, liderul incontestabil al grupei din Europa League.

Chiar înaintea meciului de la Roma, Dan Petrescu, antrenorul clujenilor, dădea asigurări că echipa lui va încerca obținerea punctului la primul meci. Dar CFR, cu 31 de meciuri oficiale la activ din vară încoace – un campionat întreg înainte de luna decembrie! – a început lent, cu un sistem interesant, cinci oameni pe linia de fund, și doar doi în atac, preocupată parcă să țină cât de mult, poate până la final, de un 0-0. Lazio, pe locul 3 în Serie A, a ieșit cu puțini oameni de mare calitate în teren; dar, dintre ei, Luis Alberto și Correa au fost mereu în prim-plan și au realizat faza golului din minutul 24.

După marcarea golului, meciul s-a animat. Burcă a tras un șut violent, gazdele au trecut pe lângă 2-0 prin Luis Alberto, apoi Djokovic a trimis în bară de la 30 de metri, încercând să copieze reușita magnifică a lui Culio, singurul supraviețuitor al echipei care reușea victoria memorabilă de pe același Stadio „Olimpico” împotriva Romei, acum 11 ani. La rândul său, Correa a ratat singur cu Arlauskis…

CFR a ieșit mai sus de la cabine, mai stăpână pe jocul ei, cu un Păun mult mai prezent în joc, mereu inspirat la minge. În 10 minute, clujenii au avut patru ocazii bune de egalare: Acerbi aproape de autogol, la un duel cu Păun; același Păun a avut o altă fază bună, la care a respins portarul, iar Omrani s-a văzut blocat în fața liniei porții, în poziție excelentă. În fine, tot Omrani a trimis pe lângă, cu capul. Lazio a avut o singură fază remarcabilă în ultimele 45 de minute, dar Peteleu a salvat un gol iminent. CFR a presat cu patru oameni în față, iar asta s-a văzut. Traore a avut un gol anulat pentru ofsaid, Omrani, despre care noul selecționer, Mirel Rădoi, spunea că și-l dorește la Națională, s-a remarcat din nou, iar Camora, unul dintre cei mai buni de pe teren, și-a încercat și el norocul.

Ultimele 10 minute au fost un asediu total la poarta lui Lazio; CFR a avut 5-1 la cornere în partea a doua, plus multe lovituri libere, a avut o ultimă ocazie în minutul 90+3, când Cestor a fost la un pas de gol, dar mingea nu a vrut să intre în poartă, iar romanii au câștigat cu 1-0.

Punctul pentru care clujenii și-au dat viața pe teren pe „Olimpico” trebuie câștigat acum cu Celtic (deja calificată de pe locul 1), la Cluj, pe 12 decembrie. CFR are și varianta înfrângerii, dar pentru asta Lazio trebuie să nu bată la Rennes.

 

Lazio – CFR Cluj 1-0

A marcat: Coreea (’24) 

Lazio: Proto – Bastos, Vavro, Acerbi – Lazzari, Parolo, Cataldi, Luis Alberto, Jony – Correa, Adekanye

Rezerve: Guerrieri, Alia, Luis Felipe, Patric, Lulic, Caicedo, Falbo

Antrenor: Simone Inzaghi

CFR Cluj: Arlauskis – Cestor, A. Burcă, K. Boli, Camora – Djokovici, Bordeianu, Culio – Peteleu, Omrani, Păun 

Rezerve: Fernandez, Pașcanu, Deac, Susic, Golofca, Hoban, Traore

Antrenor: Dan Petrescu

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now