CFR câștigă în stil de campioană, mai are nevoie de un egal pentru titlu

Ciprian Rus 6 mai 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Forțată la un răspuns rapid de victoria FCSB-ului la Craiova, CFR a venit la Giurgiu convinsă că trebuie să-și câștige singură titlul, fără să mai aștepte cadouri de la alții pe final de „play-off”. Cum până și calculele cele mai cinice ale lui Dan Petrescu arătau că, din ultimele trei meciuri rămase, acesta este cel care trebuie musai câștigat, clujenii au intrat montați pe teren, dispuși nu doar la concentrare și efort, ci și la dominație pozițională.

Cu Costache, Omrani și Deac în trident de atac, CFR a fost periculoasă din primul minut, când Manea, titularul de la Națională, a șutat în bară. Un sfert de oră mai târziu, într-unul din rarele momente în care pierduse controlul pozițional, CFR a profitat de o ieșire hazardată în față a fundașilor gazdelor și, din două pase, mingea a ajuns la Omrani, care a înscris elegant.

La jumătatea primei părți, a fost rândul lui Costache să iasă la rampă, cu un șut pe lângă după o centrare bună a lui Deac. Muncitor și bătăios, Costache e într-o formă bună și are șanse să prindă Euro U21 din Italia și San Marino.

La 1-0, CFR și-a mai domolit elanul, deși toată lumea era convinsă că echipa campioană mai are nevoie de un gol pentru a avea un final de meci liniștit. De la cabine a ieșit un CFR încă mai motivat decât la început de meci. Djokovic a tras cu sete pe cadrul porții, chiar în minutul 46, imediat după alt șut bun al lui Costache, scos de portar, în minutul 51 Omrani a țintit vinclul, pentru ca dominația totală a CFR-ului să găsească plasa porții lui Santos înaintea unei ore de joc, după o centrare-covrig a lui Culio, trimisă la colțul lung de Djokovic.

Remarcatul fazei de la golul al doilea, Culio face imediat o greșeală de junior, fault inutil în careu, iar Llullaku înscrie pentru 1-2. Enache a schimbat bine la pauză, iar de la 1-2 CFR a mai pierdut din prospețime și a trăit periculos vreme de 10 minute. Asta până când Djokovic a marcat cu o execuție de mare campion, după o fază superbă, lucrată de Costache și, magistral, de Omrani.

La 1-3, chiar dacă meciul era jucat, CFR a continuat să forțeze. Și să facă spectacol: mai întâi Păun a dus mingea în careu, de unde Bejan i-a luat fața lui Omrani și a băgat el mingea în poartă, după care veteranul Hoban a făcut 5-1 cu un șut fantastic de la distanță.

Cu 5 puncte în fața lui FCSB, CFR va juca etapa viitoare cu trofeul pe masă: are nevoie de un singur punct cu Craiova, la Cluj, pentru a fi matematic campioană. Mai mult, chiar dacă nu îl obține, va avea nevoie tot de un egal în ultima etapă cu FCSB, pe „Arena Națională”. Ar fi al cincilea titlu al celor din Gruia și primul consecutiv.

FCSB, care urmează să joace și ea la Giurgiu, trebuie să spere în primul rând la o victorie a Craiovei cu CFR. Asta ar prelungi lupta pentru titlu până la derbiul din ultima etapă.

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Happening now