CFR Cluj face o demonstrație de forță, revine de la 0-1 cu Dinamo și readuce spectacolul în Gruia

Ciprian Rus 19 august 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Lideri în clasament, fără înfrângere în Liga 1 și veniți după patru victorii consecutive, inclusiv dubla de succes din Europa League cu Asashkert, fotbaliștii lui CFR Cluj au jucat duminică, în Gruia, primul lor derbi din acest sezon împotriva tinerei echipe, cu ambiții de „play-off”, a lui Dinamo. Un test important pentru nivelul ambelor echipe, dar și pentru nivelul Ligii 1 în acest start de sezon.

Cu o linie mediană puțin rodată – Males și Bordeanu titulari în locul mai obișnuiților Hoban, Deac și Djokovic – CFR a pornit cu o viteză în minus la construcție față de mijlocul arțăgos și harnic al dinamoviștilor. În lipsa unor virtuți tehnice ieșite din comun, ciocnirile aspre de la centru au dat un ritm bun meciului din Gruia.

Clujenii au căutat multe soluții, au forțat adesea pe stânga, unde Culio și Camora au încercat o serie de triunghiuri cu Omrani sau Țucudean. Pe minut ce trece, gazdele au pus stăpânire pe joc și au fost tot mai periculoase, iar Dinamo, care nu s-a apropiat deloc de poarta lui Vâtcă, poate fi mulțumită că a scăpat fără gol după ocaziile mari ale lui Lang, în două rânduri, și Vinicius, al cărui „cap” a fost scos de pe linia porții după o ieșire proastă a lui Penedo.

Dacă CFR-iștii n-au avut noroc la fazele fixe, specialitatea casei în „era Petrescu”, au avut noroc dinamoviștii, care au deschis scorul, contrar cursului jocului, la prima lor ocazie la poarta lui Vâtcă, prin Mihai Popescu, în minutul 61.

Campioana a pregătit imediat schimbările ofensive, dar a ajuns să conducă pe tabelă înainte ca Ioniță să-și aranjeze jambierele. În minutul 65, Țucudean a încheiat în stil de mare atacant o acțiune dusă de excelentul Camora pe banda stângă, spre satisfacția selecționerului Cosmin Contra, prezent la meci. După încă șapte minute, Omrani a lovit și el, după o centrare fantastică a altui veteran, Emmanuel Culio.

La 2-1, pe căderea fizică evidentă a lui Dinamo, CFR s-a dezlănțuit și a făcut 3-1, tot după o fază excelentă, în care golgheterii CFR-ului au combinat perfect: Țucudean, care începe să fie marea speranță din atacul Naționalei, a ajuns la pasa superbă la întâlnire dată de Omrani și a executat (la fel de frumos) pentru a închide toate socotelile.

Până la final, publicul din Gruia a însoțit, într-o lungă serie de „Ole”-uri, pasele dezinvolte ale „vișiniilor”.

Spectacolul s-a întors la Cluj, iar CFR arată bine înaintea „play-off”-ului cu Dudelange din Europa League. Mai mult, CFR arată ca o echipă care vrea să câștige două titluri consecutive în Liga 1 pentru prima oară în istorie.

Dinamo, la rându-i, a terminat în corzi, dar Florin Bratu, care tocmai și-a prelungit contractul, poate rămâne cu satisfacția jocului bătăios și deschis, de „play-off”, al alor săi.

*

Într-un alt meci al zilei de duminică, FCSB a învins greu, pe final, cu 2-0 pe Sepsi, după golurile marcate de Gnohere și Coman.

Foto: Mircea Roșca / Sport Pictures

Happening now