CFR scapă dramatic victoria cu Young Boys, continuarea în Champions League se joacă la Berna

Ciprian Rus 3 august 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

După dezamăgirile Naționalei mari și după eliminarea, pe linie, a reprezentantelor noastre din Conference League încă din prima rundă, campioana ultimelor patru ediții, CFR Cluj, a rămas singurul nostru reper în fotbalul mare. O presiune care nu pare să-i apese prea mult pe experimentații jucători ardeleni, care au trecut deja de două tururi preliminare și și-a asigurat minimum prezența în grupele nou-înființatei competiții europene, ceea ce înseamnă un buget deloc de neglijat – 3 milioane de euro pentru simpla prezență, 500.000 de euro la victorie, 166.000 de euro la egal și peste 300.000 de euro pentru ieșirea din grupe.

Cu liniștea financiară asigurată pentru încă un sezon, CFR încearcă să ducă singură în spate coeficientul României în cupele europene și țintește măcar grupele Europa League, dacă nu va reuși să intre în grupele Champions League. Primul hop îl reprezintă o mai veche cunoștință a clujenilor, elvețienii de la Young Boys Berna, cei care le-au barat anul trecut accesul în primăvara europeană.

Cu un lot mult schimbat față de anul trecut (spre comparație, elvețienii au început cu zece jucători din precedentul sezon), băieții lui Marius Șumudică au început tare, cu un gol rapid al lui Cristi Manea și cu acțiuni periculoase duse de vârfurile Omrani și Alibec în primele 20 de minute. Din păcate, accidentarea prematură a lui Alibec a însemnat și pasul înapoi al campioanei României, care s-a instalat într-un joc pozițional, de aștepare, menit, pe de o parte, să conserve scorul favorabil, iar pe de altă parte să nu expună echipa la contrele extrem de periculoase ale adversarilor.

Timp de o repriză și jumătate, apărarea cu trei fundași centrali improvizată de Șumudică, cu Manea, Bouhenna, Cestor, s-a apărat fără greșeală, chiar dacă linia din fața ei a stat multă vreme la 20 de metri de poarta lui Arlauskis.

Discretă pe contre, unde a avut o singură ocazie bună, necadrată, prin Păun, pe final de meci, CFR Cluj a fost surprinsă în prelungiri, la o fază fixă acordată, ghinionist, chiar de Manea, care făcuse un meci mare ca fundaș central. Șutul tare tras de la marginea careului a fost respins în lateral de Arla, de unde, tot cu puțină șansă, Sierro a trimis mingea în poartă.

CFR a fost foarte aproape de prima sa victorie la a treia întâlnire cu Young Boys, dar, din nou, finalul de meci le-a fost potrivnic. Cum, însă, golul în deplasare nu mai contează din ediția aceasta a cupelor europene, returul de peste o săptămână de la Berna rămâne unul deschis.

Ce urmează pentru CFR

În cazul în care va trece de Young Boys, CFR va juca împotriva câștigătoarei dintre Ferencvaros sau Slavia Praga pentru prezența în grupele Champions League. 

Dacă va fi eliminată de elvețieni, CFR va da piept în „play-off”-ul Europa League cu pierzătoarea dintre Steaua Roșie Belgrad și Sheriff Tiraspol. În caz că ar pierde și acest turneu, va ajunge automat în grupele Conference League.

*

CFR Cluj – Young Boys 1-1

Au marcat: Manea (’4) / Sierro (’90+3)

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Bouhenna, Cestor, Camora (cpt.) – Susic, Rodriguez, Sigurjonsson – Deac – Alibec, Omrani

Rezerve: Bălgrădean, Graovac, Păun, Ciobotariu, Latovlevici, Costache, Tahiri, Debeljuh, Petrila, Hoban, Gussouma, Itu

Antrenor: Marius Șumudică

Young Boys: Von Ballmoos (cpt.) – Hefti, M.A. Camara, Zesiger, Garcia – Ngamaleu, Aebischer, Martins, Fassnacht – Elia, Siebatcheu

Rezerve: Zbinden, Faivre, Spielmann, Sierro, Kanga, Sulejmani, Burgy, Mambimbi, Maceiras, Lefort, Lauper, Rieder

Antrenor: David Wagner

Top Stories