Cosmin Contra, după egalul Naționalei în Serbia: „Am demonstrat că suntem o echipă în ascensiune”

Lead.ro 10 septembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Bucuros și răgușit după un 2-2 care ne-a arătat o echipă națională curajoasă și bătăioasă, selecționerul Cosmin Contra a ajuns la microfonul ProTv plin de optimism: „Am fost la nivelul uneia dintre cele mai bune echipe din Europa!”, a spus el, încântat de caracterul arătat de jucători.

„A fost un meci cu ocazii de ambele părţi. Poate cu puţină şansă pe final ne puteam întoarce cu trei puncte de aici – sunt mulţumit. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru atitudinea arătată, nu s-au mai speriat de echipa sârbilor, am demonstrat că suntem o echipă în ascensiune, o echipă care joacă fotbal când şi ceilalţi joacă fotbal. Astăzi, în faţa unuia dintre cei mai puternici adversari din Europa, am fost la nivelul lor. Am revenit de două ori, asta demonstrează că echipa are caracter şi că vrea să câştige fiecare meci”, a mai spus Contra la Pro TV.

Selecţionerul a explicat şi de ce a început cu tânărul Drăguş (19 ani) titular: „Mă gândeam la Mitriţă, dar a simţit ceva pe mușchii inghinali şi nu am vrut să risc să-l bag din prima. Asta m-a făcut să mă gândesc la Drăguş, pentru că l-am văzut bine toată săptămâna, l-am văzut că are tupeu în joc şi asta mi-a plăcut. A făcut un meci bun la debut”.

Ţucudean, marcatorul golului secund și unul dintre cei mai buni oameni ai României, a simțit din teren că „puteam să câştigăm”. „Am meritat golul al doilea, am avut câteva ocazii înainte, era urât să pierdem meciul. Dacă eram inspiraţi, puteam să câştigăm”, a spus Ţucudean la Pro TV, înainte să facă o comparație între Muntenegru și Serbia, primii adversari din acestă grupă a Ligii Națiunilor: „Serbia este net superioară, are mult mai multă calitate. Noi am stat foarte bine în careu şi am încercat să îi prindem pe contraatac. Cu Muntenegru am controlat noi jocul; pe ei nu-i interesa să construiască. Avem o generaţie bună, sperăm să câştigăm următoarele meciuri”.

*

După două etape din Liga Națiunilor, România are două puncte; Muntenegru și Serbia au câte patru, Lituania, următorul adversar al Naționalei, a pierdut ambele jocuri.

Programul echipei naționale

Lituania – România, 11 octombrie

România – Serbia, 14 octombrie

România – Lituania, 17 noiembrie

Muntenegru – România, 20 noimebrie

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now