Cosmin Contra, vești bune și încredere la început de an: „Muncim din greu pentru Euro”

Ciprian Rus 10 ianuarie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Selecționerul echipei naționale de fotbal, Cosmin Contra, a avut azi prima apariție publică de la începutul acestui an. Într-un interviu acordat site-ului Federației Române de Fotbal, Contra vorbește despre actualitatea fotbalului românesc, despre pregătirea preliminariilor pentru Euro 2020 și despre câțiva dintre jucătorii pe care se bazează în acest an.

Pregătiri pentru preliminarii

„2019 e un an important, atât noi, cât și Naționala de tineret avem teste importante, sper să ne atingem obiectivele și unii, și alții. Muncim din greu pentru preliminariile Euro 2020, încercăm să aflăm cât mai multe atât despre adversari, cât și despre jucătorii noștri, astfel încât la ora primului joc, din martie, să fim pregătiți din toate punctele de vedere”.

„Voi pleca în Turcia împreună cu secunzii mei, unde vom urmări antrenamentele și jocurile echipelor românești care se pregătesc acolo, iar în Spania, unde se pregătește FCSB, vom avea un om din staff. Din februarie, vom încerca să mergem să-i vedem la lucru și pe cei care joacă în afara României”.

„Am fost în Spania și am vorbit cu cei de acolo despre grupa de la Euro. Se simt favoriți, dar au respect față de noi. Istoria arată că în confruntările directe nu ne-au bătut prea ușor. În mod cert nu își doreau România din grupa a patra valorică”.

Chiricheș și Andone: pe drumul bun la început de an

„Căpitanul Naționalei, Vlad Chiricheș, a început antrenamentele la Napoli, intră tot mai mult în programul echipei și la sfârșitul lunii ar putea avea primele meciuri în picioare. Vlad este un om important pentru noi, recuperarea lui este o veste foarte bună. Sper ca toți jucătorii noștri să joace la echipele lor și să fie sănătoși. Sper să fiu și eu recuperat până la ora primului meci să fiu și eu 100% după operația la picior”.

„Un jucător ca Florin Andone, care a fost important pentru noi, a început să joace într-un campionat puternic, în Premier League. Dă goluri, am urmărit ultimele lui jocuri, este același jucător de la Deportivo, asta nu face decât să ne bucure. Un titular în Anglia e oricând o soluție pentru noi”.

„Avem în vedere doi-trei jucători, din țară și de afară, care joacă bine la echipele de club și care nu au fost în circuitul echipei naționale. Suntem cu ochii pe evoluțiile lor!”.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now