Craiova și FCSB scapă puncte în ultima etapă, CFR ia avans înainte de „play-off”. Și Viitorul prinde încă un an în top

Ciprian Rus 5 martie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

„Liga 1 se încinge în plin ger”, scriam în debutul cronicii penultimei etape de sezon regulat din Liga 1. Între timp, afară s-a mai încălzit, iar campionatul e la punctul de fierbere.

După meciul de Cupă de acum o săptămână, jucătorii CFR-ului își demonstrează din nou maturitatea și mai câștigă o dată cu Sepsi, și la Cluj, în timp ce rivalele de pe podium, cuprinse de euforia înjumătățirii punctelor din „play-off”, tocmai au pierdut câte un punct înjumătățit: FCSB egal la codașa Voluntari, Craiova înfrângere acasă cu Astra.

CFR, nici o surpriză!

Cu un atacant în mare formă – George Țucudean și-a depășit deja numărul de goluri cu care devenise golgheterul Ligii 1 anul trecut – și cu o echipă mai sudată parcă, în ciuda problemelor administrative și a repetatelor zvonuri privind schimbarea antrenorului, CFR a încheiat în stil de campioană sezonul regulat.

După ce etapa trecută, la Iași, Țucudean ieșise la rampă cu un gol în prelungiri, un exterior cu dreptul de toată frumusețea pe lângă portar, de data asta, la Cluj, cu Sepsi, a marcat cu un lob subtil, cu stângul, peste portar, din unghi complicat. Două execuții de vârf mare, de care puțini îl credeam capabil pe Țucudean anii trecuți. Cum și Florin Andone e în formă în Anglia, selecționerul Cosmin Contra are pe cine se baza în atac în debutul preliminariilor pentru Euro.

Probleme înainte de „play-off”

Dacă CFR și-a confirmat parcursul de regularitate într-un sezon pe care l-a dominat încă de dinaintea returului, FCSB și CSU Craiova au călcat strâmb tocmai când aveau mai mare nevoie de puncte și de încredere.

La FCSB continuă degringolada și după venirea lui Mihai Teja, jucătorii intră și ies din echipă fără criteriu, iar asta se vede în jocul lor. După 2-2 cu Voluntariul, FCSB a terminat la 5 puncte de CFR sezonul regulat, iar acum are nevoie să facă cu 3 puncte în plus în „play-off” față de rivalii „vișinii”.

Învinsă chiar la Craiova, după ce condusese cu 1-0, CSU a terminat la 9 puncte de locul 1. Mai are o șansă în „play-off”, dar orice pas greșit o poate scoate din lupta pentru titlu. Fără înfrângere în 2019 sub conducerea lui Costel Enache, Astra e revelația momentului și poate fi un arbitru important al luptei pentru campionat.

Viitorul, încă un an în Top 6

Cu Sepsi calificată în „play-off” înainte de ultima etapă, ultimul loc în Top 6 și l-au disputat Viitorul și FC Botoșani. Băieții lui Gică Hagi s-au trezit la timp după o lungă serie proastă și au câștigat, nu fără emoții, duelul. Vestea calificării Viitorului în „play-off” e una excelentă și pentru selecționerul de la Tineret, Mirel Rădoi, care se va putea baza pe jucătorii eligibili ai lui Hagi în cantonamentul de dinaintea Euro 2019.

*

„Play-off”-ul Ligii 1 începe sâmbătă, 9 martie, la Cluj, cu meciul dintre prima și ultima clasată în Top 6, CFR Cluj – Sepsi.

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

Happening now