Crina Pintea: „Avem mai multă încredere că se poate. Azi am arătat o altă față a echipei”

Andrei Năstase 4 decembrie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

(Kumamoto, Japonia)

La finalul unei înfrângeri la limită – și chiar frustrante – cu Muntenegru, Crina Pintea a vorbit despre diferența de atitudine și de joc pe care România a arătat-o față de primeleei  trei meciuri din grupa Mondialului din Japonia:

„Vreau să îmi felicit colegele, am arătat altfel decât zilele trecute. A fost un meci foarte dificil, dar am arătat că se poate. Am luptat și ne-am susținut una pe cealaltă.”

Unde crede pivotul României că s-a pierdut acest meci? „Sincer, nu pot să spun acum. Așa e în sport, unii câștigă și alții pierd. Tot ce pot să spun e că am simțit toate colegele că au luptat, au fost foarte motivate și au luptat până la ultima picătură de energie. Cred că acum avem mai multă încredere că se poate. Azi am arătat o altă față a echipei.”

Despre meciul decisiv cu Ungaria, Crina a spus doar că speră ca România să arate aceeași atitudine în joc: „Îmi doresc din toată inima să rămânem la fel, să credem în noi, să știm că se poate și să jucăm bine vineri. Nu vreau să mă mai gândesc, vreau doar să ne odihnim, să ne liniștim, să luăm toate lucrurile pozitive din meciul acesta și să jucăm vineri cu aceeași atitudine și motivație.”

Crina a vorbit și despre lipsa de experiență a echipei în astfel de meciuri tensionate: „E normal să faci și greșeli, într-un meci cu un nivel așa ridicat, uenori e greu să-ți stăpânești emoțiile și probabil asta s-a întâmplat și azi cu noi, cu acele eliminări, când aveam patru goluri și ele au revenit. Probabil emoțiile și-au spus cuvântul.”

Aneta Udriștioiu: „Ne-am autodepășit”

Vizibil supărată și ea pentru rezultat, dar căutând să ia și ceva bun din această înfrângere, Aneta Udriștioiu, care a făcut un meci bun, ne-a spus „Sunt mândră de echipa mea, pentru că am muncit mult și ne-am autodepășit. Cred în echipa noatră, mai avem încă șanse de calificare și vom lupta până la final”.

Ce predomină acum, după un meci în care chiar ea putea egala? Dezamăgirea pentru înfrângere sau mulțumirea pentru cum au jucat: „Bineînțeles că dezamăgire există, că am avut șansa noastră să câștigăm acest meci. Dar în același timp mă bucur că chipa noastră a jucat mult mai bine decât în celelalte mecirui. Cred în continuare cu tărie că în meciul cu Ungaria va fi o Românie altfel și sper din suflet să ne calificăm.”

Ce o bucură mai mult din joc, unde s-a mișcat echipa mai bine? „Apărarea. Cred că ne-am apărat destul de bine în anumite momente. Din păcate, în atac s-a văzut lipsa experienței noastre ca echipă. Dacă ar fi să luăm un lucru bun, ar fi apărarea de azi, datorită ei cred că am putut să mergem cu încredere și în atac.”

Un atac care a funcționat foarte bine și pe partea lui dreaptă, acolo unde mai mereu a fost dezechilibrat. „Da, am atacat bine și pe dreapta, din păcate am ratat într-un moment în care trebuia să bag mingea în poartă. Dar așa este sportul, se mai întâmplă să și ratezi, trebuie să mergem înainte cu capul sus. Nu este nimic pierdut. Ne luptăm în continuare. Meciul cu Ungaria e foarte important, ne dorim din tot sufletul să mergem mai departe (în Main Round). Vrem să rămânem unite până la capăt. Nu contează rivalitatea cu Ungaria, ne dorim doar să câștigăm pentru noi, în primul rând.”

*

Nu uita că România își joacă calificarea în Main Round contra Ungariei, vineri dimineață, ora 12.00. România trebuie să învingă, pentru că în caz de egalitate, Ungaria are golaverajul mai bun.

Spania și Muntenegru sunt deja calificate, ambele au bătut Ungaria și România, își vor juca primul loc – și puntele pentru Main Round) tot vineri.

Așa cum știi, primele trei clasate se califică pentru grupele principale, unde vor intra cu punctele luate celorlalte două echipe calificate. În Main Round, cele trei echipe din grupa României se vor întâlni cu echipele venite din Grupa D (cel mai probabil Rusia, Suedia și Japonia, în această ordine).

 

Foto: FRH

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now