Crina Pintea: „Cred că putem mult mai mult, dar la acest campionat atât s-a putut. Tot noi, cele care suntem aici, o vom scoate la capăt”

Andrei Năstase 10 decembrie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

(Kumamoto, Japonia)

„Ați văzut și dumneavoastră ce s-a întâmplat”, a răspuns Crina Pintea, dezamăgită, primelor întrebări din zona mixtă, după înfrângerea grea (34-22) suferită de România în fața Suediei.

„Nu știu ce să zic, sincer, după meciul de azi”, a continuat pivotul României. „Am jucat foarte rău, cu foarte multe greșeli tehnice, pot spune neforțate. Am dat mingea pur și simplu fără vreun efort, cred că asta ne-a turnat plumb în picioare, pentru că am luat foarte, foarte multe goluri pe contraatac și mai ales cu poarta goală.”

Întrebată dacă e și oboseala un factor pentru lipsa de luciditate în atac, Crina spune că „nu e vorba de oboseală. Da, bine, să zicem că suntem și obosite. Sunt multe lucruri de spus, însă cred că cel mai bine e ca fiecare să se analizeze și să vadă unde trebuie să lucreze pe viitor și să ne dăm seama că nu putem face performanță cu nivelul acesta.”

Greșelile au venit, e de părere Crina, și ca urmare a încercării de a juca mai mult pe contraatac, un lucru care le lipsea și pe care au vrut să-l remedieze: „Pentru că foarte rar jucăm pe contratac, azi am încercat să alergăm mai mult. Dar în momentul în care am avut mingea, am pierdut-o și este foarte greu să te aperi dacă greșești în atac și vin peste tine pe contraatac și faza a doua sau, mai ales, dau gol cu poarta goală. Noi știind că nu avem portar (în poartă), am făcut și mai multe greșeli.”

„Nu se pune problema de automulțumire”, subliniază Crina. „Noi ne dorim foarte mult. Eu una la campionatul ăsta mi-am dorit din tot sufletul. Dar poate uneori, când îți dorești foarte mult, poate dai în partea cealaltă. Chiar nu înțeleg, e vorba de mai mulți factori. Cred că putem mult mai mult, dar la acest campionat atât s-a putut.”

Privind spre ce urmează pentru România în lunile următoare, mai ales spre turneul preolimpic din martie – pivotul României spune că își păstrează optimismul. „Normal, dacă nu aș fi optimistă ce aș putea să fac? Eu sunt un om optimist, cred că se poate. Într-un fel sau altul, și nu pot să spun că suntem mulțumite, dar putea fi mult mai rău, având în vedere cum am ajuns aici. Dar suntem aici, încercăm să tragem de noi de fiecare dată. Mai avem un meci și tot noi, cele care suntem aici, o vom scoate la capăt.”

Ce urmează

România mai are de jucat cu Japonia, mâine, 11 decembrie, ora 11.oo.

În clasamentul grupei, Spania (7 puncte) încă îi mai poate sufla Rusiei (8 puncte), în meciul direct, locul unu în grupă, dar tot Spania mai poate pierde încă și locul doi, dacă nu scoate nimic din meciul cu Rusia, iar Suedia (ajunsă acum la 5 puncte) câștigă la scor și cu Muntenegru. Echipa lui Per Johansson și Adi Vasile are acum 4 puncte.

 

Foto: FRH

Happening now