Crina Pintea: „Cred cu tărie că echipa va arăta foarte bine în viitor. Trebuie să îndrăznim să visăm”

Andreea Giuclea 13 decembrie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

[Corespondență din Spania]

„A făcut sacrificii mari să fie aici”, spunea cineva din staff-ul echipei naționale despre Crina Pintea, căpitanul României la acest turneu final, înaintea meciului cu Puerto Rico. Un meci în care Crina n-a jucat, dar a rămas pe bancă, încurajându-și în fiecare moment colegele de echipă, cum a făcut-o și când a fost în teren, și la antrenamente, și în discuțiile private pe care le-au avut.

Abia la final de turneu a vorbit și de problemele de sănătate cu care a venit în Spania: „Am dat absolut tot, mi-am dorit extrem de mult, am venit cu dureri, nu sunt 100%, nu am fost 100% pentru campionatul ăsta și sunt extrem de fericită pentru că am putut să fac față până acum și că am dat totul, cu dureri și cu injecții.”

La final de turneu, căpitanul României a tras concluziile: „Nu sunt dezamăgită, sunt mândră de echipa asta, sunt fericită de cum a mers toată perioada asta și cum am construit. Meciul a fost cum a fost, am făcut multe greșeli, dar în cea mai mare parte am făcut lucruri bune și sunt extrem de mulțumită că am intrat motivate și am fost foarte conectate la meci, chiar dacă am pierdut din nou. Drumul nostru nu se oprește aici, dar cred cu tărie că echipa va arăta foarte bine în viitor.”

Ca după fiecare meci, victorie sau înfrângere, Crina a vorbit din nou despre lucrurile pozitive și despre încrederea pe care o are în viitorul echipei: „Sunt mândră de echipă, sunt mândră că am luptat toate, de la stânga la dreapta, că am consturit în fiecare zi ceea ce noi ne dorim, cărămidă cu cărămidă.”

Pivotul lui Gyor a subliniat însă și nevoia de continuitate: „E nevoie de răbdare, lucrurile astea nu se fac peste noapte, încă din octombrie au început să arate bine și odată ce vom rămâne așa eu cred că o să fie bine.”

Cum vede clasarea pe locul 13? „Eu nu aș spune că e corect pentru ce s-a întâmplat acum, dar așa stau lucrurile. Dar pentru ce am făcut acum și felul cum am luptat, meritam să mergem mai departe. Însă cred că și lipsa de experiență își spune cuvântul în anumite situații. În același timp, pot să spun că așa, fără experiență, fetele au fost super-conectate și au făcut față cu brio.”

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now