Crina Pintea: „Nu sunt dezamăgită, încerc să mă gândesc la lucrurile bune pe care le-am făcut. Construim ceva frumos aici și cred foarte mult în echipa aceasta”

Andreea Giuclea 8 decembrie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

[Corespondență din Castello]

Ajunsă în zona mixtă a interviurilor încă prinsă în tensiunea meciului greu cu Norvegia, Crina Pintea, una dintre cele mai bune și mai active jucătoare ale României azi – cu 5 goluri și mai multe mingi recuperate în apărare -, a ales să rămână optimistă după prima înfrângere de la Campionatul Mondial.

„Știam de la bun început că un meci contra Norvegiei e greu. Rămânem cu toate lucrurile bune pe care le-am făcut, care ne-au adus în situații bune de a marca. Am ratat mult, iar ratările s-au întors toate împotriva noastră. Dar au fost foarte multe lucruri bune în acest meci, sunt foarte bucuroasă de echipa pe care o avem și de felul în care progresăm de la zi la zi”, a spus pivotul lui Gyor, unde e coechipieră și cu Oftedal, cea care ne-a dat multe bătăi de cap azi.

„Dacă înscriam măcar jumătate din situațiile pe care le-am ratat, altfel ar fi stat lucrurile. Îmi doresc mult ca fetele să nu fie dezamăgite după acest meci, pentru că așa se întâmplă când joci cu Norvegia: abia așteaptă să ți-o întoarcă, dacă nu profiți de șansa ta. Personal, nu sunt deloc dezamăgită, încerc să mă gândesc la lucrurile bune pe care le-am făcut. Noi chiar construim ceva frumos aici și cred foarte mult în echipa aceasta”, a întărit Pintea.

Chiar dacă naționala României nu a mai reușit să țină ritmul în a doua repriză a meciului cu Norvegia, Crina – care este una dintre cele mai experimentate jucătoare ale României la acest turneu final – a spus că „Nu am venit aici ca să ne predăm. Am venit să ne batem cu oricine și să ne bucurăm de handbal. Îmi doresc să nu ne mai gândim la meciul cu Norvegia; Norvegia are jucătoare extrem de bune și mă bucur că am venit la sală cu capul sus, să ne batem. Am ajuns în fața porții, am ratat, asta e, mergem mai departe. Nu avem ce să mai schimbăm, tot ce putem să facem e ca meciurile viitoare, atunci când avem șansa, să băgăm mingea în poartă, să profităm de șansele noastre.”

Crina a ținut să mulțumească și românilor din tribune: „Publicul a fost minunat și la meciurile trecute, dar astăzi chiar ne-a depășit cu mult așteptările. E ca și cum am juca în România, e o senzație extraordinară, ne-ar fi plăcut să le aducem mai multă bucurie, dar sper să fie mulțumiți de ce vom face meciurile viitoare.”

Programul României în Main Round

Jucătoarele României au o singură zi de pauză până la primul meci din grupele principale, o altă întâlnire complicată, de data asta cu Olanda, campioana mondială en-titre.

România – Olanda, 9 decembrie, ora 16.30

România – Puerto Rico, 11 decembrie, ora 16.30

România – Suedia, 13 decembrie, ora 18.00

Naționala României intră în grupele principale (Main Round) ale Campionatului Mondial cu două puncte, cele câștigate în meciul cu Kazahstan, calificată și ea mai departe. Norvegia intră cu 4, Suedia și Olanda, campioana mondială de acum doi ani, cu câte 3, iar Puerto Rico și Kazahstan fără puncte (și fără șanse). Primele două clasate din această grupă de șase echipe vor merge în sferturile de finală.

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now