Cristina Neagu, votată de fani cea mai bună jucătoare a anului în Europa

Lead.ro 25 ianuarie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Federația Europeană de Handbal a anunțat vineri seară rezultatele unui sondaj care-a stabilit cea mai bună jucătoare a anului din Europa. 10.000 de fani au votat și au desemnat-o câștigătoare pe Cristina Neagu.

View this post on Instagram

More than 10,000 fans have spoken. Only one player could be the best female player this year. Congratulations Queen, @cristinaneaguofficial and thank all the handball fans that participated 😍 #ehfcl © Anze Malovrh / kolektiff

A post shared by EHF EURO (@ehfeuro) on

Această nominalizare vine la finalul unui an în care căpitanul României a fost golghetera Ligii Campionilor, încheiată cu CSM București pe locul 3, și a treia marcatoare a Campionatului European, unde a ajuns cu naționala până în semifinale și aproape de o medalie. Vine însă și într-un moment în care cea mai bună jucătoare din România e departe de teren pentru câteva luni, din cauza rupturii ligamentului anterior, suferită în timpul Campionatului European din Franța. Neagu s-a operat în Belgia, în prima săptămâna a lunii ianuarie, și va lipsi minim șase luni.

Premiul oferit de EHF e unul onorific, diferit de titlul de Cea mai bună jucătoare a anului oferit Federația Internațională de Handbal în urma consultării unui panel de experți, premiu pe care Neagu l-a primit de trei ori, fiind singura jucătoare din istorie cu astfel de distincții. E însă o recunoaștere importantă a muncii ei de pe teren din anul trecut și mai ales a faptului că e una dintre cele mai iubite handbaliste din lume. Această iubire, pe care a simțit-o și după accidentare, când a primit zeci de mesaje de încurajare, e unul din resorturile motivației cu care muncește zilele astea, patru-cinci ore pe zi, în sala de recuperare.

„Mă simt bine, recuperarea merge bine, dar sunt conștientă că procesul de recuperare este cu suișuri și coborâșuri. Este o perioadă grea, dar muncesc mult, zi de zi și știu că voi reveni și mai puternică. Contează foarte mult faptul că am un psihic tare.”

Află mai multe despre încercările care au format-o și perioadele grele care au făcut-o mai puternică, în povestea ei din seria Neînvinșii.

 

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories