CSM București câștigă din nou cu Ferencvaros, trece la șefia propriei grupe din Liga Campionilor

Lead.ro 10 decembrie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

CSM București arată foarte bine, câștigă fără griji cu Ferencvaros, urcă – măcar pentru moment – pe locul 1 în grupa ei de Champions League.

A fost 33-29 pentru CSM, care a condus cu 10 goluri la jumătatea reprizei secunde, înainte ca Adi Vasile să-și odihnească titularele și să ofere minute importante jucătoarelor mai tinere.

Cu victoria de azi, CSM București ajunge la 13 puncte, e pe primul loc în clasamentul Grupei A. La cum arată lucrurile, vicecampioanele României se vor bate cu Vipers și Bietigheim pentru primele două locuri – cele care conduc direct în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Așa cum știi, locuri 3-6 se califică pentru faza optimilor.

Pe 18 decembrie, CSM va juca la București tocmai cu Vipers, câștigătoarea ultimelor două ediții ale Ligii Campionilor.

Cu cele 4 goluri marcate azi, Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din actuala ediție a Champions League: are 57 goluri în primele opt etape.

Meciul

Față de jocul câștigat săptămâna trecută cu Ferencvaros, ocazie în care Cristina Neagu a fost imposibil de opri –  13 goluri și alte câteva pase decisive pentru colegele ei -, CSM a început mult mai bine în Ungaria. Portărița Davidsen, foarte bună și la întâlnirea de la București, a deschis cu trei intervenții excelente, iar CSM a primit primul gol abia după cinci minute. După alte cinci, echipa lui Adi Vasile s-a desprins la 7-3.

Și lucrurile au continuat în direcția asta. Cu golurile lui Omoregie, Pintea și Zaadi, CSM s-a dus și mai departe, până la 10-5, o jumătate de repriză în care Neagu și colegele ei n-au făcut mai mult de două erori individuale. În condițiile astea, atacurile lui CSM au avut și viteză, dar și intenții precise: nimeni n-a stat prea mult cu mingea în mână, iar finalizările au venit din toate pozițiile.

Numai că FTC, ajutată de pasionații ei suporteri, a știut să-și facă loc în meci: pas cu pas, unguroaicele au strâns la 9-11, înainte ca paradele grozave ale inspiratei Davidsen să le oprească elanul.

Trecute cu bine de acest prim moment dificil, jucătoarele CSM-ului au legat alte câteva goluri consecutive și s-au dus la vestiare cu un confortabil 17-11. Davidsen (procentaj de aproape 50%), Pintea (4 goluri), Neagu, Omoregie sau Dembele (cu câte 3 goluri fiecare) au fost cele mai active jucătoare din prima repriză.

La adăpostul acestui +6, CSM a început să lungească atacurile încă din debutul reprizei secunde, un debut în care golurile marcate de Dembele și Pintea l-au convins pe cunoscutul Gábor Elek să ceară time-out după doar trei minute, la 20-12 pentru CSM. Dar tot bucureștencele au marcat. Și încă de două ori la rând, prin Neagu și Pintea, care au dus scorul la un greu de anticipat 22-12.

Aici, după nici 10 minute din a doua repriză, destinația punctelor a început să fie clară. Mai ales că Davidsen a rămas la fel de zgârcită în poarta CSM-ului.

Adi Vasile le-a putut odihni pe Neagu și Pintea, a reușit să trimită în teren și jucătoarele care aveau nevoie de minute: tânăra Alicia Gogârlă a intrat cu mult curaj în inter dreapta, a și marcat, după o pătrundere frumoasă, iar atacul CSM-ului a continuat să arate multe idei.

Mihaela Mihai a reușit și ea o finalizare frumoasă din extrema dreaptă, Alexandra Dindiligan a imitat-o din cealaltă expremă, însă relaxarea generală s-a văzut mai ales în faza defensivă, unde jucătoarele maghiare au primit mai mult spațiu, au putut finaliza din poziții mai bune – și i-au stricat puțin procentajul mingilor apărate Mariei Davidsen.

Dar au fost singurele daune pe care Ferencvaros le-a putut face azi.

Mai bună pe fiecare post, CSM a câștigat cu o ușurință remarcabilă. Și a trimis un nou semnal că e una dintre cele mai puternice echipe ale actualului sezon.

 

Articol în curs de actualizare

 

Foto: Răzvan Păsărică / SportPictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories