CSM București câștigă și cu Bietigheim, își asigură calificarea în sferturile de finală Champions League. Și Cristina Neagu ajunge la 1.000 de goluri în Liga Campionilor!

Lead.ro 22 ianuarie 2023
Fast
Împarte cu alții acest articol

CSM București rămâne la un nivel foarte bun, câștigă în Germania cu Bietigheim, revine pe primul loc în Grupa A și își confirmă prezența în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

A fost 27-25 pentru CSM, un meci careva rămâne în memoria colectivă și pentru fantasticul record al Cristinei Neagu: cu cele 5 goluri de azi, Cristina a ajuns la 1.000 de goluri marcate în Liga Campionilor!

Cu două etape rămase de jucat în faza grupelor, CSM nu mai poate pierde unul dintre primele două locuri într-o grupă pe care – alături de Vipers Kristiansand, campioana precedentelor două ediții de Champions League – a dominat-o încă de la început.

CSM a ajuns acum la 21 de puncte: 10 victorii, un egal (acasă cu Bietigheim) și înfrângerea din Norvegia cu Vipers.

Primele două clasate se califică direct în sferturile de finală, locurile 3-6 joacă în optimile de finală.

*

Întâlnirea cu Bietigheim – o adversară care-a pornit tare bine sezonul european, dar a avut ceva probleme în ultimele săptămâni – n-a fost simplă. Meciul a început sub semnul echilibrului, atacul lui CSM n-a mai avut claritatea și creativitatea arătate acum o săptămână, în meciul cu Odense, iar lucrurile s-au complicat și mai mult când Arntzen – o piesă esențială mai ales în apărarea centrală a lui CSM – a primit cartonașul roșu, pe la jumătatea primei reprize.

Cu toate astea, echipa antrenată de Adrian Vasile a reușit să controleze primele 30 de minute. La vestiare s-a intrat cu 15-12 pentru CSM, însă debutul reprizei secunde a aparținut campioanelor Germaniei, care-au egalat după doar trei-patru minute, pe fondul mai multor erori simple în ofensiva lui CSM.

Mai mult, echipa germană a trecut înainte, 17-16, înainte ca Adi Vasile să ceară un time-out pentru a reașeza o linie de atac blocată: un singur gol marcat în primele nouă minute ale reprizei a doua.

Însă seceta ofensivă a CSM-lui a continuat încă trei minute, până când Cristina Neagu – de la șapte metri, la capătul unui atac șapte contra șase – a reușit abia al treilea ei gol (din nouă încercări).

La 19-19, cu 15 minute înaintea finalului, numeroșii și gălăgioșii suporteri români din tribune au amuțit, văzând-o pe Neagu ținându-se de gamba stângă, după o aterizare în semicerc. Cristina a părut să fie în regulă, a ieșit pe margine fără ajutor, a reintrat apoi câteva minute mai târziu, în aplauzele celor care-au colorat tribunele sălii din Bietigheim în galben. Și care au sărit în sus la unison, când Omoregie, Zaadi și Pintea au marcat pentru a-și duce echipa înainte, 23-21.

Chiar dacă Bietigheim a mai egalat o dată, portărița Eriksson s-a remarcat în ultimele minute, a închis poarta CSM-ului și le-a permis lui Zaadi și Aune – cele mai inspirate jucătoare ale bucureștencelor pe faza de atac -, să marcheze de trei ori consecutiv, pentru un 26-23 imposibil de întors.

Că CSM a reușit să câștige chiar și fără să joace la cel mai bun nivel al său, asta e o dovadă în plus că echipa lui Adi Vasile are ceva special în sezonul acesta.

 

 

 

Top Stories