CSM București își vede de treabă, câștigă fără probleme cu Thuringer, se califică în sferturile de finală ale Ligii Campionilor!

Lead.ro 10 februarie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Chiar și într-un sezon complicat, în care CSM a trebuit să înțeleagă sistemul unui nou antrenor, Dragan Djukic, să acomodeze câteva noi jucătoare de bază și apoi să învețe să joace fără Cristina Neagu și Amanda Kurtovic, chiar și într-un astfel de sezon sunt câteva victorii pe care le aștepți cu siguranța cu care aștepți, în ultima vreme, o nouă gâlceavă politică la București: ești convins că urmează, nu știi dacă va fi subțire sau serioasă.

Ei bine, victoria CSM-ului cu Thuringer n-a fost subțire, nici prea serioasă, dar măcar a fost spectaculoasă: în acest 38-30 , CSM a găsit câteva combinații superbe, și-a făcut norma de goluri și se poate întoarce acasă cu seninătate. Calificarea în sferturile de finală a fost deja obținută, locul doi în Grupa 2 e destul de sigur.

*

Ajunsă din nou în Germania, unde acum câteva luni, în grupa preliminară, a pierdut foarte clar cu Bietigheim, CSM București n-a vrut să audă de altă surpriză. Și chiar dacă au început (din nou) lent, campioanele României n-au dat vreun semn că sunt în pericol. Și în fața unei echipe Thuringer cu doar 11 jucătoare disponibile pentru acest meci – dintre care două portărițe – nici nu aveau cum.

CSM a egalat prima dată după 10 minute de joc, 4-4, și a trecut înainte câteva minute mai târziu, după ce Iulia Curea a marcat pentru 6-5. Când Radicevic, cu al cincilea ei gol, și-a dus echipa la 10-7, Herbert Müller – simpaticul antrenor născut la Timișoara – a cerut primul timeout al campioanei Germaniei. Indicațiile lui n-au prins imediat, dar au început să se vadă spre finalul primei părți, când atacurile fără portar, cu doi pivoți, ale nemțoaicelor au produs trei goluri fără răspuns. Aici, la 13-12, supărat de graba din atacul jucătoarelor lui, Djukic a cerut și el timp de reașezare: le-a amintit lui Lekic și Omoregie de planul inițial, cu mai multe finalizări din extremă, a temperat ritmul de joc și apoi s-a uitat liniștit la rezultate: patru goluri consecutive până la rezultatul primei reprize, 17-12, scor la care destinația punctelor a devenit cât se poate de clară.

Tot mai obosite în a doua parte, jucătoarele lui Thuringer – pentru care Bolk și Luzumova arată foarte bine -, au pierdut contactul cu CSM, care a început să marcheze cu o ușurință pe care Müller a găsit-o enervantă. Dar degeaba a vrut să-și motiveze jucătoarele într-un nou timeout, căci pentru toate reușitele Luzumovei, pe care ne-o amintim din meciurile României cu Cehia, Radicevic, Curea sau Lekic au răspuns imediat, iar avansul CSM-ului a crescut la 8, 9 și apoi 10 goluri, 31 – 21, cu mai ceva mai mult de 10 minute rămase de jucat.

Intensitatea a mai scăzut spre final, apărarea româncelor a devenit mai generoasă, dar victoria asta va aduce mai multă încredere unui grup de jucătoare care caută o nouă calificare în Final4-ul Champions League.

Pentru asta, CSM urmărește să-și asigure locul doi (la cum arată lucrurile, Gyor nu poate fi prinsă), și asta mai ales pentru a juca returul sfertului de finală la București. Căci dacă vorbim despre numele și valoarea potențialei adversare de acolo, între Metz, Rostov și Buducnost nu sunt, în momentul ăsta, mari diferențe.

Primele reacții

Imediat după finalul meciului, Iulia Curea, una dintre cele mai active jucătoare ale CSM-ului, a spus că s-a simțit senzațional astăzi: „La vârsta mea nu pot decât să mă bucur când sunt în teren, că pot să-mi aduc aportul maxim și mă bucur c-o fac atât de bine. Nu mă gândeam că o să joc atât de mult, când ești la 25-30 ani zici ca n-o să joci până la o vârstă înaintată, dar – și ăsta e un sfat pe care-l dau tuturor sportivilor – atât timp cât poți, cu vârsta și experiența ești din ce în ce mai bine. Eu sunt foarte relaxată, foarte încrezatoare, probabil de asta am și succes”, a spus Iulia, la microfonul Telekom Sport. Întrebată despre o eventuală prelungire a contractului cu CSM, care va rămâne fără Mehmedovic și Radicevic de la anul, Iulia a răspuns „deocamdată nu am avut nicio discuție. Am contract până în vară, în ultimii ani am semnat an cu an, pentru că nu știi ce se poate întampla.”

Oana Manea, și ea după un joc excelent, în care a primit multe minute, a spus că n-a simțit presiunea meciului. „Am jucat foarte degajate, știam că ele joacă bine acasă și au un început bun, iar în meciurile noastre dinainte am început greu; de asta mă temeam puțin, dar am jucat degajate și toate au venit de la sine. Ne lipsesc fetele accidentate, dar asta e formula care va fi până la final și trebuie să muncim mai mult în formula asta, pentru ca drumul e destul de lung, o să avem meciuri foarte multe și destul de grele.

Primul astfel de meci vine după o săptămână de pauză, când CSM va juca meciul retur cu Gyor, la București. Asta pe 23 februarie.

Foto: Razvan Pasarica / SPORT PICTURES

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now