Cu Siraba Dembele în ziua ei bună, CSM București trece de Borussia Dortmund. Dar joacă când spectaculos, când previzibil

Lead.ro 22 ianuarie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

CSM București câștigă meciul de acasă cu Borussia Dortmund, închide bine o săptămână complicată în Liga Campionilor. Acest 33-29 cu campioana Germaniei – un meci în care jocul cu extremele a mers mai bine decât în ultima vreme – va trece totuși în sertarul victoriilor obligatorii: nimeni nu aștepta azi mai puțin de la campioana României, al cărei obiectiv rămâne, în ciuda formei mai slabe din ultimele luni, calificarea în Final 4-ul competiției.

Cu a doua victorie din cele trei meciuri jucate în ultimele șapte zile, CSM București s-a desprins acum de Borussia Dortmund în clasamentul Grupei A. Și, la cum arată lucrurile, echipa lui Adi Vasile se va bate mai departe cu Brest pentru locul 4. Campioana Franței joacă duminică în deplasare cu Podravka.

Așa cum știi, clasamentul din faza grupelor contează pentru optimile de finală, unde locul 3 din grupa CSM-ului joacă cu locul 6 din cealaltă grupă, locul 4 întâlnește locul 5 și așa mai departe. Primele două clasate merg direct în sferturile de finală.

Meciul

CSM, ajunsă la meciul acesta cu rezerve limitate de energie, după lupta de acum câteva zile cu Brest, a început bine, fără scăpări în atac și cu o defensivă bine coordonată, foarte dinamică în zona ei centrală, acolo unde Dortmund a găsit cu greu soluții de finalizare. Dovadă, de la 4-4 încolo, nemțoaicele au intrat într-un blocaj de 10 minute fără gol, timp în care CSM a marcat de șase ori, pentru un 10-4 liniștitor.

A fost cea mai bună perioadă a echipei lui Adi Vasile.

Dortmund s-a trezit la timp pentru a mai echilibra lucrurile, CSM a intrat la vestiare cu un avans de doar două goluri, iar pauza ne-a lăsat cu un sentiment cunoscut: nu valoarea lipsește acestei echipe, ci consecvența. Pentru că lucrurile bune (sau foarte bune) sunt urmate aproape de fiecare dată de câteva minute de dispariție: dispare claritatea din atac, apărarea nu se mai mișcă împreună, dar în șase piese individuale, iar intensitatea cerută de handbalul modern se scurge ca apa printr-o sită largă.

Acest model s-a repetat și azi, la fel cum s-a repetat de-a lungul sezonului.

Dortmund s-a văzut când nepuncioasă în fața combinațiilor coordonate de Cristina Neagu, când plină de entuziasm și încrezătoare că din meciul ăsta chiar se poate obține ceva. Așa s-a consumat întreaga repriză secundă, cu CSM când desprinsă la patru-cinci goluri, când prinsă din urmă de o adversară venită la unul sau două goluri.

Și cine știe, poate că finalul ar fi fost și mai tensionat dacă Neagu și Dembele n-ar fi fost atât de inspirate; sau dacă portărița Davidsen n-ar fi scos câteva aruncări exact în momentele în care Dortmund amenința mai mult.

Așa, CSM s-a putut relaxat în ultimele două minute, când Dembele, Omoregie și Carmen Martin au stabilit scorul final: 33-29.

CSM revine în Liga Campionilor peste două săptămâni, pentru meciul de acasă cu Podravka. Apoi, pe 12 februarie, urmează un nou test dificil, deplasarea de la Rostov Don.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now