O nouă înfrângere frustrantă: CSM București pierde cu Brest, se îndepărtează de primele locuri în grupa ei de Liga Campionilor

Lead.ro 19 ianuarie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

CSM București începe bine, dar termină prost și pierde derbiul de clasament cu Brest din Liga Campionilor. Cu multe jucătoare din echipa națională a Franței – medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo și cu argint la Mondialul din Spania de acum câteva luni -, Brest a câștigat cu 24-21, profitând și de căderea de nivel pe care CSM a avut-o în debutul reprizei a doua.

Campioana României rămâne cu 10 puncte (din 10 meciuri) în clasamentul Grupei A, se îndepărtează de primele două poziții – cele care duc direct în sferturile de finală. CSM mai are încă șanse la locurile 3 sau 4, dar depinde de acum de alte rezultatele.

Miza clasamentului rămâne importantă în vederea unei sarcini mai simple în optimile de finală – unde locul 3 va juca cu locul 6 din cealaltă grupă, locul 4 va întâlni locul 5 și așa mai departe.

 

Meciul

CSM a început perfect, a finalizat primele trei atacuri, s-a dus repede la 3-0, înainte ca portărița Derleux să-i refuze, prin două intervenții consecutive, un nou gol Cristinei Neagu. Chiar și așa, Omoregie a făcut 4-0, iar prima reușită a lui Brest a venit abia în minutul 8.

Cu atacul deblocat, Brest a echilibrat apoi jocul, s-a apropiat la 6-4, dar ambele linii ofensive au avut probleme serioase la finalizare. În condițile astea, portărițele Jelena Grubisic și Cleopatre Darleux au confiscat meciul și s-au remarcat când una, când cealaltă. Franțuzoaica a reușit să și marcheze din poartă în poartă, însă parcă tot Grubisic – cu o sumedenie de intervenții din poziții foarte dificile – a fost ceva mai inspirată. În tot cazul, prima jumătate a meciului le-a aparținut celor două: 11 parade pentru Darleux,  nouă pentru Grubisic. Așa se exmplică de ce am avut doar 16 goluri în primele 20 de minute, cu CSM rămasă la conducere: 9-7.

La vestiare s-a intrat însă la egalitate, 11-11, pentru că Brest a reușit să-și ducă până la capăt lunga cursă de urmărire.

Până aici, CSM a arătat mai multă putere de aruncare de la distanță, cu Neagu, Omoregie sau Arntzen căutând soluțiile mai ales pe centru, în timp ce campioana Franței – și fosta finalistă a sezonului precedent de Champions League – a deschis mai bine cu extremele și a marcat mai multe goluri simple din repuneri rapide și faza a doua.

Repriza secundă a început cu golul de la distanță marcat de Kalidiatou Niakate, care a semnat recent cu CSM București. Campioana olimpică de Tokyo a adus-o pentru prima dată în avantaj pe Brest. Și tot franțuzoaicele au marcat și următoarele două goluri – unul pe contraatac, al doilea din poartă în poartă – pentru un 14-11 care l-a obligat pe Adi Vasile să ceară time-out.

Din păcate, următoarele minute n-au făcut decât să sublinieze pasa proastă a echipei sale – o cădere bruscă, pe care CSM a mai experimentat-o sezonul acesta, și o cădere de care Brest a profitat cu poftă: 17-12 în minutul 40, și asta în ciuda altor două-trei intervenții reușite de Grubisic.

Așa că Adi Vasile a cerut un nou time-out, pentru a mai încerca o dată să-și organizeze defensiva; și pentru a tăia cumva ritmul bun al adversarelor.

Măcar într-o măsură, mișcarea a funcționat. Atacul lui Brest n-a mai găsit așa de multe rezolvări ușoare, Dembele și Aune au marcat două goluri consecutive, iar CSM s-a întors, pas cu pas, în meci.

Cu zece minute înainte de final, campioana României a venit la 18-15, înainte ca meciul să alunece într-o altă perioadă cu goluri puține. Asta până când Neagu și Da Silva și-au adus echipa la un singur pas distanță, 20-19 în minutul 25, momente în care CSM părea gata să egaleze.

Din păcate, egalarea asta n-a mai venit, pentru că Brest a marcat de două ori consecutiv de la șapte metri, și apoi a știut să gestioneze foarte bine finalul de meci. Nici n-a fost așa de greu, dacă ținem cont că Darleux a terminat meciul cu un procentaj de 50%.

Pentru CSM urmează meciul de sâmbătă seară (ora 17.00) cu Borussia Dortmund, care azi n-a putut juca derbiul cu Thiringer în campionatul german (din cauza situației Covid). Rămâne de văzut dacă adversarele vor putea facea deplasarea la București.

 

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now