Cu susul în jos: Viitorul bate, dar nu trece, Craiova și FCSB ne dau mari emoții, dar se califică

Ciprian Rus 1 august 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Emoții mari din partea echipelor românești în turul II preliminar al Europa League! Dacă CFR-ul lui Dan Petrescu, care întâlnise în Champions League o echipă cu pretenții, nu s-a prea jucat cu nervii noștri, celelalte echipe, cele din competiția secundă a Europei, au făcut-o cu vârf și îndesat.

Iar dacă Viitorul ne-a dat emoții pozitive, la un moment dat reintrând în calculele calificării, FCSB și Craiova, mari favorite după meciurile-tur jucate în deplasare, au stat minute bune sub spectrul eliminării.

Mergem mai departe cu două echipe din trei, conform calculelor hârtiei, dar formațiile calificate trebuie să își schimbe mult abordarea ca să aibă șanse în turul viitor.

Victorie fără premiu

După 6-3 în tur, în Belgia, Viitorul avea nevoie de o minune ca să treacă mai departe. Dar noua echipă a lui Gică Hagi, din care a absentat și Denis Drăguș, tocmai transferat – tot în Belgia! – la Standard Liege, nu a reușit să țină piept forței și organizării celor de la Gent.

Pe fondul presiunii celor de la Ovidiu, oaspeții au marcat la prima fază mai periculoasă. Băieții lui Hagi au întors rezultatul prin două penaltiuri marcate de Gabi Iancu și au avut o bună marjă de minute ca să încerce o minune. Gică Hagi a forțat cu Eric, dar adversarul s-a dovedit prea matur ca să fie răpus pe final. Viitorul rămâne cu o victorie de palmares și cu 5 goluri marcate în două meciuri, iar Gică Hagi ne promite că va veni și ziua când trupa sa va însemna ceva nu doar în Liga 1, unde e lider, ci și în Europa…

Viitorul – Gent 2-1

Au marcat: Iancu (’47, ’61) / Yaremchuk (’38)

Viitorul: Căbuz- Mladen, Țîru, V. Ghiță, De Nooijer – Vl. Achim, Artean, Houri – G. Iancu, G. Ganea, Mățan
Rezerve: Tordai – R. Boboc, St. Filip, Eric, A. Ciobanu, Dulca, Calcan
Antrenor: Gică Hagi

Gent: Kaminski – Lustig, Ngadeu, Plastun, Asare – Dejaegere, Owusu, Davod, Odidja – Kubo, Yaremchuk
Rezerve: Coosemans – Bezus, Castro-Montes, Mohammadi, Sylla, Verstraete, Derijck
Antrenor: Jess Thorup

Nebunie în Bănie

Marile emoții ale serii au venit din Oltenia, și nu numai din pricina scorului de pe teren, 0-0, ca în tur, ci din pricina fanilor Craiovei, care au inflamat, cu o brichetă aruncată din tribune, fix în capul arbitrului, un moment tensionat al partidei. O petardă a explodat și ea în teren, în ultimul minut al prelungirilor, iar arbitrul de centru, amețit serios din cauza acestui incident, a oprit meciul jumătate de oră.

Din fericire pentru Craiova, partida n-a fost suspendată și s-a dus spre loviturile de departajare, câștigate de gazde grație unui Pigliacelli în zi de grație, cu trei interveții perfecte. Oltenii, care au fost evident mai buni pe teren decât cei de la Honved Budapesta, vor juca, cel mai probabil, fără spectatori meciul cu AEK Atena.

Craiova – Honved 0-0 (3-1 la loviturile de departajare)

Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic, Acka, Bancu – Cicâldău, Mateiu, Ivanov – Bărbuț, M. Roman II, Vătăjelu
Rezerve: I. Popescu – T. Ferreira, Briceag, Fortes, Qaka, V. Constantin, Al. Ioniță
Antrenor: Corneliu Papură

Honved: Lefkovits – Ikenne, Batik, Kamber, Lovric, Kukoc – Kesztyus, Moretti, Bano-Szabo – Moutari, Kulach
Rezerve: Berla – Uzoma, Kalnoki-Kis, Majer, Niba, Egerszegi, Ngog
Antrenor: Giuseppe Sannino

FCSB, la un pas de infern

Nici FCSB nu s-a ridicat la nivelul uni meci de Europa League în seara de joi, în fața unei echipe modeste precum Alashkert. Nu s-a ridicat nici măcar la nivelul pretențiilor arătate în meciul tur, din deplasare, câștigat la pas, cu 3-0…

Calificarea părea ca și decisă după golul timpuriu din penalti al lui Tănase, dar un întreg carusel de gafe a dus-o pe FCSB în postura de a intra cu 1-3 la pauză. Eliminarea lui Bălașa a complicat și mai mult misiunea „roș-albaștrilor”, care au fost la doar un gol de o eliminare rușinoasă din Europa. Salvarea a venit, până la urmă, de la Coman, după o pasă superbă a lui Vână.

FCSB – Alashkert 2-3

Au marcat: Fl. Tănase ’10 (pen.), Fl. Coman ’59 / Marmentini ’22 ’28 (pen.), Galvao ’45

FCSB: A. Vlad – Belu-Iordache, Bălașa, L. Filip, Al. Stan – Vînă, I. Cristea, Oaidă – Ov. Popescu, Fl. Tănase, Moutinho
Rezerve: Bălgrădean – Fl. Coman, Planic, Salomao, Perianu, Ardelean
Antrenor: Bogdan Andone

Alashkert: Cancarevic – Voskanyan, Mkoyan, Ishkhanyan, Daghbashyan – Grigoryan, Thiago Galvao, Hayrapetyan – Coelho Andrade, Marmentini, Nenadovic
Rezerve: Avagyan – Stojkovic, Avagimian, Shahinyan, Tankov, Pogosyan, Ghadimyan
Antrenor: Abraham Khashmanyan

Foto: Alex Nicodim / Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories